K. Ž. | 1. 2. 2024, 14:47

Boljše kot vsak podkast: Klakočar Zupančičeva "kot nevzgojena smrklja kričala na predlagatelja" (VIDEO)

RTV Slovenija/posnetek zaslona

Urška Klakočar Zupančič je vnovič dokazala, da umirjenost ni ravno njena vrlina.

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič je že večkrat dvignila prah s svojim obnašanjem, ki občasno bolj spominja na obnašanje majhnega otroka kot pa na vedenje odrasle ženske. Tako je danes ponovno požela veliko pozornosti, ko je svojo gonjo stresla na Pavla Ruparja.

Kaj se je zgodilo?

V državnem zboru so poslanci obravnavali predlog zakona o zvišanju pokojnin, ki ga je vložila civilna iniciativa Glas upokojencev na čelu z mnogokrat glasnim Pavlom Ruparjem. A to je prekinil glasen spor med Klakočar Zupančičevo ter Ruparjem, slednjega je Klakočar Zupančičeva tudi javno okarala.

Urška Klakočar Zupančič

Urška Klakočar Zupančič

Žiga Živulović j.r./Bobo

Ta je med njegovim govorom večkrat zavpila "nehajte", njen krik pa je bolj spominjal na razjarjeno mamo kot pa na strokovno predsednico državnega zbora. Klakočar Zupančičeva je med svojim glasnim opozarjanjem tudi dvignila prst v zrak ter tako pred vsemi oštela Ruparja, kot da je petletni otrok. "Opozarjam, drugi opomin vam dajem," je dejala predsednica zbora.

V bran Ruparju je nato skočil poslanec SDS Zvonko Černač, ki je na družbenem omrežju X Klakočar Zupančičevo označil za nevzgojeno smrkljo, ki kriči na enega od predlagateljev. "Prosim, da se nehate dreti, ker niste v otroškem vrtcu, niste vzgojiteljica, ampak ste žal predsednica parlamenta. Še zaenkrat, pa upam, da ne več dolgo," je mirno dejal Černač. Kot običajno, mu je Klakočar Zupančičeva večkrat skočila v besedo ter se mu sarkastično zahvalila. "Hvala lepa, izvolite se usest," mu je zabrusila.

"V kolikor menite, da vam iz takih ali drugačnih razlogov vodenje ne gre, predajte vodenje enemu od vaših namestnikov," ji je še za konec dejal Černač.

Spravila se je tudi na obiskovalce

A to še ni bilo konec zgodbe, saj je na balkonu, kjer so se nahajali Ruparjevi podporniki, prišlo do nemira. V duhu prave vzgojiteljice jih je nato Klakočar Zupančičeva poslala ven iz državnega zbora. A tudi v tem primeru ji Černač ni ostal dolžan, saj ji je dejal, da ni "nobenega formalnega razloga za odstranitev kogarkoli iz te dvorane, ker nihče ni počel nič takšnega. Vas bi bilo treba odstraniti iz dvorane".

Klakočar Zupančičeva je kljub posredovanju Černača nadaljevala s svojim tako imenovanim predsedovanjem ter obiskovalcem zagrozila, da če ne odidejo sami, jih bodo odstranili varnostniki.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord