21. 1. 2023, 21:24 | Vir: STA

Kmalu se bo začela akcija Šolar na smuči, pomagala bosta tudi Petra Majdič in Jure Košir

Žiga Živulović jr./BOBO

Smučarska zveza Slovenije, policija in Zavod za šport RS Planica, akcijo pripravljajo v želji po spodbujanju zdravega življenjskega sloga otrok, njihovega varnega športnega udejstvovanja na belih strminah in smučinah ter sproščeni zabavi.

V ponedeljek se bo začela tradicionalna akcija Šolar na smuči, na katero se je v tej sezoni prijavilo kar 62 osnovnih šol. Akcijo bodo začeli s tekom na smučeh na Pokljuki, otroci pa se bodo na petih prizoriščih lahko brezplačno naučili varnega teka na smučeh, na šestih pa alpskega smučanja, so sporočili iz Generalne policijske uprave (GPU). 

STA

"Pogrešali smo le še bele snežinke in zdaj, ko smo jih končno dočakali, je vse nared!" so sporočili iz GPU in napovedali začetek vsakoletne akcije.

Pomagala bosta tudi Petra Majdič in Jure Košir

Akcijo bodo odprli z učenjem teka na smučeh, ki ga bodo omogočili kar 1071 prijavljenim tretješolcem. Lani so se otroci pri tem izjemno zabavali tudi zato, ker jih je pri teku spodbujala nekdanja vrhunska športnica in ambasadorka projekta Šolar na smuči Petra Majdič, ki bo otroke spodbujala tudi letos.

Bobo

Mladi tekači se bodo s smučinami v ponedeljek spopadali na Pokljuki, v sredo v Medvodah, v petek na Rogli, v soboto pa v Planici.

V tednu med 27. februarjem in 3. marcem bodo nadaljevali s panogama alpsko smučanje in deskanje na snegu, ki bosta letos potekali na šestih prizoriščih in kamor bo vključenih 2136 četrtošolcev. V tem delu bo male smučarje motiviral in spodbujal nekdanji vrhunski smučar Jure Košir, ki je ambasador akcije Šolar na smuči od njenega samega začetka, so dodali.

Na vsakem od prizorišč bodo organizirali tudi medijski dan, v ponedeljek, 27. februarja, na Starem vrhu, v torek, 28. februarja, v Gačah, v sredo, 1. marca, na Rogli, v četrtek, 2. marca, v Cerknem, v petek, 3. marca, pa na Mariborskem Pohorju, kjer bo tudi uradni zaključek akcije. En dan bo medijski dan organiziran tudi na Kopah.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.