R. K. | 21. 1. 2023, 10:18

Se spomnite simulacije smučarskih skokov, ki je zabavala generacije Slovencev? Sedaj je osvojila tudi pametne telefone

Youtube/Mediamond/posnetek zaslona

Kultna igra, ki je zasedla manj kot pol megabajta, za igranje pa smo potrebovali le računalniško miško, se je med ponujenimi brezplačnimi aplikacijami znašla na samem vrhu. 

Legendarna igra Deluxe Ski Jump 2 je znova aktualna. Preprosta simulacija smučarskih skokov, ki smo jo nekoč tako radi igrali na osebnih račnalnikih, je prišla tudi na pametne telefone in osvojila Slovence. V zadnjih dneh se je priljubljena igra namreč znašla na vrhu priljubljenih iger na Applovih napravah, dostopna pa je tudi na androidih. 

Nekoč smo priljubljeno igro shranjevali na diskete, zasedla je namreč manj kot pol megabajta prostora. Igrali smo jo v šolah, službah in doma. O tehniki skakanja so tekle številne debate v živo in na internetnih forumih, nekateri so jo izpopolnili do potankosti. Kot se za simulator smučarskih skokov spodobi, je bilo mogoče izbrati različne skakalnice, med drugim smo lahko skakali tudi v Planici, so spomnili pri N1.

Za dober rezultat veliko vaje

Posebej priljubljena je bila druga različica igre, ravijalci pa so ustvarili tudi tretji in četrti del. Čeprav je bila igra narejena preprosto, grafika pa precej 'kockasta,' so ure ob igranju hitro minevale. Igra, ki je z leti pridobila kultni status, je vključevala tudi občutek vetra in pristanek s telemarkom. Igrali smo jo z računalniško miško, za dobre rezultate pa je bilo potrebno veliko vaje

Igro je razvil Finec Jussi Koskela, ustvarjalci pa so pred nekaj leti lansirali tudi različico za pametne telefone, ki je v zadnjih dneh med slovesnkimi uporabniki poskočila med najbolj priljubljene aplikacije. Na App Storu za Applove naprave je trenutno celo na prvem izbirnem mestu med brezplačnimi igrami, poroča N1.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol