27. 4. 2022, 12:31 | Vir: STA

Kolesarji se odpravljajo na pot okoli Slovenije z lepim namenom

Profimedia

Pridružijo se jim lahko vsi športni navdušenci in z njimi prekolesarijo del poti.

V okviru projekta Dobrodelno okoli Slovenije bodo tudi letos zbirali sredstva za otroke iz socialno ogroženih družin. V ta namen so kolesarji zavrteli pedale in bodo v prihodnjih dneh prevozili 1225 kilometrov dolgo pot okoli Slovenije.

Projekt Dobrodelno okoli Slovenije je največji vseslovenski humanitarni kolesarski dogodek, ko ultra kolesarka Dami Zupi s cestnim kolesom prekolesari traso okrog Slovenije.

Pet dni, pet etap

Trasa z nekaj manjšimi popravki ostaja enaka tisti iz leta 2021, razlika je le, da bodo kolesarji vozili samo podnevi in ne več tudi ponoči. Trasa je razdeljena na pet dni in pet etap. Prva poteka od Novega mesta do Portoroža, nato do Soče, Prevalj, Dobrovnika in nazaj v Novo mesto.

V okviru projekta, katerega glavni organizator je Slovenska karitas, bodo letos zbirali sredstva za nakup koles za otroke iz socialno ogroženih družin.

Kako pomagati?

Ta bodo zbirali z prispevki kolesarjev, ki se bodo pridružili etapi (v višini 10 evrov), s SMS sporočili tistih, ki bodo gledali kolesarjenje v prenosu v živo (ZAKOLO5 na 1919) in večjimi donacijami, ki jih je mogoče nakazati na račun Karitas (Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, TRR: SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: 00 905, Namen: ZA KOLO).

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol