20. 6. 2022, 11:09

Koliko boste odšteli za liter bencina po vrtoglavem dvigu cen goriv?

Profimedia/fotomontaža

Začenši z 21. junijem se bodo cene pogonskih goriv dvigovale vsak drugi torek, saj je nova vlada umaknila uredbo, s katero so primarno zamrznili cene. 

Kot kaže, bodo "le še dobri stari časi," ko se bomo spominjali tega, da smo za liter bencina odšteli 1,560 evra, za liter dizla pa 1,668 evra. 

Kot poročajo Finance, se je vlada odločila začasno umakniti tri okoljske dajatve, s katerimi se dvigujejo tudi cene goriv. 

Kakšne cene bencina lahko pričakujemo?

Po izračunih Financ se bo bencin z odpravo regulacije cen bencin povzpel na približno 1,74 evra za liter. 

Zaradi visoke rasti cen pogonskih goriv na mediteranski borzi in deloma zaradi šibkejše vrednosti evra bo liter bencina najdražji doslej. 

Bobo

Koliko bomo morali odšteti za liter dizla?

Medtem bo cena dizla presegla vrtoglavih 1,80 evra za liter, pri čemer Finance dodajajo, da bo po njihovih izračunih treba odšteti 1,81 evra za liter dizla.

Kar je pa glede na rekord, ki smo ga v Sloveniji zabeležili maja letos, nekoliko nižje. Takrat smo morali za liter dizla odšteti kar 1,85 evra.   

Profimedia

Goriva po Sloveniji že zmanjkuje 

Tekom vikenda so številni vozniki ugotovili, da po črpalkah v Sloveniji zmanjkuje dizla. Mnogi so se nad tem pritoževali, nekateri zaradi tega niso uspeli na načrtovane daljše poti. 

Takrat je Brigita Zorec v imenu Petrola pojasnila: "Naše prebivalstvo se odziva na napovedane podražitve goriv in si delajo zaloge. Poleg tega pa je povečano povpraševanje posledica vikenda in povečanega tranzita po Sloveniji." 

Ve Sna/Facebook

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol