13. 5. 2022, 08:41

Število smrtnih žrtev v eksploziji naraslo? Pojasnjujemo

Bobo

Zaradi eksplozije in požara je bilo več oseb pogrešanih. Zdaj so jih našli. So preživeli?

V kočevskem Melaminu, kjer je v četrtek prišlo do eksplozije in požara, nadaljujejo kriminalistično preiskavo vzrokov nesreče.

Koliko žrtev je terjala nesreča?

V četrtek popoldne se je gasilcem uspelo prebiti do petih pogrešanih, ki pa pričakovano nesreče niso preživeli, so sporočili s policije.

Zvečer je direktor podjetja Melamin sporočil, da je umrl še eden od huje poškodovanih, a iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana so sporočili, da informacija ne drži in da se oba hudo poškodovana v UKC še borita za življenje.

Kot je povedal poveljnik Gasilske zveze Kočevje Leon Behin, se jim je do pogrešanih uspelo prebiti v četrtek okoli 17. ure, po pričakovanjih pa so lahko ugotovili le, da eksplozije in požara niso preživeli.

Njihova trupla so prevzele ustrezne službe, ki bodo poskrele za prepoznavo in druge potrebne postopke. Enako so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Kdo je priskočil na pomoč?

Ponoči so kraj eksplozije in požara nadzorovali gasilci, do poznih večernih ur so bili skupaj s preiskovalno sodnico in državnim tožilcem na delu tudi kriminalisti, ki nadaljujejo delo.

V oklici Melamina je vojska v četrtek popoldne izvedla dekontaminacijo cest in pohodnih površin. S tem je z njih odstranila delce eksplozije in gorenja, ki bi jih lahko raznašali naokoli. Po besedah Behina bodo gasilci še spremljali delo policije, ko bo ta opravila svoje delo, pa bo sledilo čiščenje.

Spomnimo ...

Do delovne nesreče v Melaminu je prišlo v četrtek okoli 8.30, po prvih domnevah najverjetneje zaradi človeške napake pri prečrpavanju ene od surovin v skladiščni prostor. Eksplozija in požar, ki je sledil, sta močno poškodovala tovarno in delno tudi njeno okolico.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.