R. K. | 13. 8. 2022, 12:31 | Vir: STA

Dolge kolone vozil na mejnih prehodih: kje boste čakali več kot dve uri?

Bobo
Dolge kolone vozil na mejnih prehodih: kje boste čakali več kot dve uri? (foto: Bobo)

Zaradi prihajajočega praznika je še večjo zgostitev prometa pričakovati v začetku naslednjega tedna.   

Pred nami je eden prometno bolj obremenjenih koncev tedna. Trenutno je gneča predvsem na mejnih prehodih s Hrvaško, kjer so čakalne dobe za izstop iz države tudi več kot dve uri. Zastoji so tudi pred predorom Karavanke. Še več prometa je zaradi praznika pričakovati v ponedeljek.

Fotomontaža

Daljše čakalne dobe tako pri vstopu kot izstopu iz države

Po podatkih prometno informacijskega centra so trenutno na večini mejnih prehodov s Hrvaško čakalne dobe pri izstopu iz Slovenije. Najdaljša čakalna doba pri izstopu je trenutno na mejnem prehodu Gruškovje, kjer potniki čakajo tudi več kot dve uri, daljše čakalne dobe pa so tudi na mejnih prehodih Sečovlje, Jelšane in Vinica, kjer potniki za izstop iz države čakajo od ene do dveh ur.

Na Gruškovju, Sečovljah, Dragonji in nekaterih drugih mejnih prehodih so čakalne dobe tudi v obratni smeri, vozniki lahko čakajo tudi po več kot dve uri. Kolona vozil na koncu podravske ceste pred mejnim prehodom Gruškovje je dolga dva kilometra. Nastaja tudi kolona proti mejnemu prehodu Jelšane.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Da bi vozila zadržali na avtocesti, zapirajo izvoz Lipce

Zastoji so pred predorom Karavanke. Kolona vozil proti Avstriji je dolga pet kilometrov, kolona proti Sloveniji pa šest kilometrov. Policisti opozarjajo voznike, naj ustvarijo reševalni pas. 

Na gorenjski avtocesti je zaprt uvoz Hrušica proti Avstriji. Na izvozu Jesenice vzhod oziroma Lipce proti Avstriji je promet dovoljen za pot proti Jesenicam, Kranjski Gori in Ratečam. Občasno zapirajo predor Ljubelj proti Avstriji zaradi zastojev, cesta pa po navedbah policistov ni primerna za večje avtodome. Zaprt je tudi izvoz Lancova vas na podravski avtocesti.

Gorenjski policisti sporočajo, da je kolona na avtocesti proti Karavankam že skoraj pri priključku Lipce - okoli 500 metrov. DARS bo predvidoma priključek oziroma izvoz Lipce zaradi razbremenitve Jesenic in zadržanja tranzita na avtocesti v kratkem zaprl. Za lokalni promet v smeri Jesenic uporabite izvoz Lesce in spremljajte prometne informacije.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.