STA/M.P. | 12. 6. 2022, 07:00

Novost v Škofji Loki, ki je ne boste želeli zamuditi!

Uredništvo

Kdaj ste nazadnje obiskali to prelepo srednjeveško mesto? Od zdaj ga boste lahko doživeli na popolnoma nov način! Preverite, kako!

Občina Škofja Loka je vzpostavila novo storitev na področju trajnostne mobilnosti, in sicer sistem izposoje koles eKOLOka. Škofjeloški sistem se vključuje v gorenjski sistem izposoje koles Gorenjska.bike in ponuja 40 koles, od tega 16 električnih.

Uredništvo

Navadna in električna kolesa

Izposoja in vračilo koles je možna na sedmih postajah v širšem urbanem območju Škofje Loke. Gre za živ, dinamičen sistem, ki mu bodo dodajali tudi nove postaje na novih lokacijah ter nova navadna in električna kolesa.

Sistem lahko uporabljajo vsi občani in obiskovalci, ki se želijo s kolesom lažje in hitreje premikati po mestu.

"Z novo pridobitvijo smo, hkrati z urejanjem novih in posodobitvami obstoječih lokalnih in daljinskih kolesarskih poti v občini, prav v dneh, ko nas obišče največja kolesarska prireditev pri nas Maraton Franja, dokazali, da je Škofja Loka resnično pravo kolesarsko mesto," so poudarili na tamkajšnji občini.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by visitskofjaloka (@visit_skofjaloka)

Nadgrajevanje trajnostne mobilnosti

Občina Škofja Loka v skladu z leta 2017 sprejeto celostno prometno strategijo nadaljuje z uvajanjem različnih oblik trajnostne mobilnosti.

Lani je občina vpeljala brezplačni javni prevoz z električnima minibusoma Agato in Jurijem, že v letu 2020 pa je uvedla brezplačne prevoze na klic za starejše Prostofer.

Kar se tiče kolesarskih povezav, se bo Gorenjska predvidoma še letos lahko pohvalila z enotno označenim kolesarskim omrežjem, ki obsega 600 kilometrov poti po 24 občinah. 

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec