N. V. | 1. 9. 2023, 14:59

Čudovita zgodba raznežila Slovence – Koprčan rešil starejšo gospo: "Če ne bi bilo vas, bi bila že med cipresami" (VIDEO)

TikTok/jernejastopar8/posnetek zaslona

Še obstajajo dobri ljudje, poglejte ta videoposnetek.

Približno 70 let stara gospa je ob nedavnem neurju, ki je zajelo slovensko Istro, odhajala iz trgovine, zaradi vetra in vode, ki je neusmiljeno naraščala, pa izgubila ravnotežje in padla. Obsedela je v 50 centimetrov visoki vodi, ko jo je zagledal Danijel Sertič in brez oklevanja stekel čez poplavljeno ulico.

Na posnetku je videti še njegovo hčerko, ki je stekla za njim in se skozi visoko vodo prebila do onemogle gospe. "Del glave je imela že v vodi," je Sertič pripovedoval za N1.

@jernejastopar8 @Krofarna Da Ponte sucutja je danes premalo#slovenijatiktok #koper #slovenija🇸🇮 ♬ original sound - Jerneja Stopar

Gospa je kasneje poizvedovala, kdo jo je rešil, v četrtek pa je Sertiča tudi našla. Zahvalila se mu je in mu v znak hvaležnosti želela plačati kavo, ki jo je Sertič prijazno zavrnil. "Samo da ste vi v redu," je dejal, upokojenka pa mu je odvrnila: "Če ne bi bilo vas, bi bila že med cipresami."

"Noben heroj nisem, sem čisto navaden človek, ki se je ob pravem trenutku znašel na pravem mestu. Rad bi, da ta primer postane zgled za druge, da bi imeli več empatije drug do drugega in bi si med seboj večkrat pomagali," je povedal Sertič.

Številne kritike na spletu

Ker je posnetek reševanja kmalu zakrožil po družbenih omrežjih, se je hitro vsul tudi plaz kritik na snemalca, ki gospe ni priskočil na pomoč. Sertič poziva, naj spletni komentatorji prenehajo z obtožbami.

Avtor posnetka je bil v tistem trenutku v sosednjem lokalu, ki ga ni poplavilo. Snemal je svoj avto, ki ga je zalivala voda, ko je zagledal Sertiča, kako kriči in teče čez ulico.

"On je očitno obrnil telefon in snemal naprej. Gospe sprva sploh opazil ni," je še opisal. Dodal je, sta s hčerko brez težav sama pomagala gospe in da ni bilo nobene potrebe, da bi na poplavljeno ulico stopil še kdo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol