A. B. | 20. 4. 2023, 13:33 | Vir: STA

Korpskega podžupana so zalotili med vožnjo pod vplivom alkohola: mu preti odpoved?

Žiga Živulovič jr./BOBO

Janez Starman je o dogodku predsednika zbornice obvestil sam. 

V upravnem odboru Odvetniške zbornice Slovenije ocenjujejo, da vožnja pod vplivom alkohola, pri kateri so zasačili koprskega podžupana Janeza Starmana, sicer tudi predsednika zbornice, ni v čast slovenskemu odvetništvu. Ne glede na to pa zaupanje upravnega odbora v Starmanovo sposobnost vodenja odvetniške zbornice ni omajano, so sporočili.

Kot so zapisali, je Starman upravni odbor zbornice seznanil z nedavnim dogodkom, ko so mu policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje, in pojasnil vse okoliščine.

Starman dogodek obžaluje 

Kot poudarjajo, ima vsak odvetnik dolžnost delovati v skladu z etičnimi načeli in na ta način skrbeti za svoj poklicni ugled in ugled odvetništva. "To vključuje spoštovanje zakonodaje, doseganje visokih standardov integritete in profesionalnosti, kar še zlasti velja za prvega med enakimi. Kolega Janez Starman obžaluje dogodek in se je za svoje ravnanje tudi opravičil," so sporočili.

Žiga Živulovič jr./BOBO

Ob tem so dodali, da zaradi dogodka zaupanje upravnega odbora v Starmanovo sposobnost vodenja zbornice ni omajano.

Starmanu so namreč policisti konec preteklega tedna zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje. V torek je koprskemu županu Alešu Bržanu ponudil odstop, vendar ga ta ni sprejel, ker da se zaradi ene napake ni pripravljen odpovedati izvrstnemu sodelavcu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol