Uredništvo | 22. 11. 2023, 11:02

Oglasili so se starši malega Krisa, za katerega je celotna Slovenija stopila skupaj

Facebook/Go Help Kris

Kris je pred štirimi leti prejel gensko terapijo, ki mu je spremenila življenje. Zdaj lepo napreduje, prestal pa je tudi operacijo hrbta.

Vsi se še dobro spominjamo majhnega, a življenja voljnega dečka Krisa, ki je trpel za spinalno mišično atrofijo, za katerega so dobrosrčni Slovenci in Slovenke goreče zbirali denar. Kris je namreč potreboval izjemno drago zdravilo zolgensma, ki je stalo 2,3 milijona evrov.

Ker si starši sami niso mogli privoščiti tolikšnega zneska, so za pomoč prosili prebivalce Slovenije in ustvarili profil Go Help Kris, s katerim so zbirali denar. Zbiralna akcija je bila uspešna, deček pa je prejel terapijo, ki mu je za vedno spremenila življenje.

"Tudi letos že drugič v letu praznujem rojstni dan. Dan, ko sem pred 4 leti, zahvaljujoč vaši podpori, prejel gensko terapijo. Dan, ki je meni in moji družini za vedno spremenila življenje," se glasi zapis na profilu Go Help Kris. V vmesnem času je Kris tudi uspešno prestal operacijo hrbta, zaradi česar se bo lahko rešil steznika.

Kot še nadaljujejo v zapisu, je Kris izredno radoveden in veliko govori. "Pravijo, da mora biti v družbi prva in zadnja beseda vedno moja. Pravim, da je tako tudi prav."

"Vse to je mogoče zaradi vas. Zato se vam vedno znova vsem skupaj in vsakemu posebej zahvaljujem za pomoč," so se še zahvalili v objavi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol