A. B. | 25. 6. 2022, 14:00

Ksenija Benedetti z odzivom nad dejanje predsednice državnega zbora: "Izziv vidim v preusmerjanju pozornosti."

Bobo/fotomontaža

O dejanju Urške Klakočar Zupančič na rdeči preprogi za praznik državnosti je spregovorila tudi nekdanja vodja džavnega protokola. Njenemu dejanju sicer odkimava, a pri tem poudarja, da jo bolj skrbi odziv Slovencev. 

Nekdanja dolgoletna vodja državnega protokola Ksenija Benedetti je za N1 pojasnila, da Gardi Slovenske vojske na državni prireditvi res ni primerno obračati hrbta, hkrati pa opozarja, da so se Slovenci ob tem obrobnem dogodku spet razdelili.

Prihod predsednice državnega zbora odstopal od protokola

Med protokolarnim delom prireditve na Kongresnem trgu, ki je bila prirejena v praznovanje dneva državnosti, je po preprogi kot častna gostja zakorakala tudi predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič.

Benedetti, ki je trenutna vodja Akademije za poslovni protokol in predavateljica, je za N1 povedala, da je rdeč tepih na državni proslavi drugačen od rdečega tepiha vseh drugih prireditev.

Po njem stopajo politiki, predstavniki države in ljudi v čast državi in prazniku, tam je postrojena tudi Garda Slovenske vojske, ki ji ni primerno obračati hrbta, je dodala za N1. 

Bobo

"Izzivov nikakor ne vidim v sproščenosti (to pri politikih pogosto pogrešam), niti v tem, da politik/političarka z vedrim obrazom, samozavestno in sproščeno stopa po takem rdečem tepihu in da pomaha ljudem, ki so ga/jo sprejeli z aplavzom. Izziv vidim v preusmerjanju pozornosti, v obratu s hrbtom proti Gardi in v postanku z razširjenimi rokami, ki ima v sebi veliko nebesednih sporočil," je pojasnila.

Pojasnila je tudi, kaj je glede dogodka zanjo najbolj moteče

Pojasnila je, da so se Slovenci v večini komentarjev obrobnega dogodka proslave spet razdelili: bolj desno usmerjeni se zgražajo, bolj levo usmerjeni predsednico zagovarjajo. "Zanimivo bi bilo brati komentarje, če bi kaj podobnega naredil politik desne strani, najverjetneje bi isti komentarji dobili zrcalno sliko," je poudarila. 

Bobo

"Ko so se ob res pretiranih debatah o izgledu predsednice Državnega zbora pojavile starejše fotografije gospe Eve Irgl (sicer vedno primerno in modno urejene poslanke) v rdečih čevljih, kar naenkrat 'greh rdečih čevljev', ki to seveda danes več ni, ni bil več tako gromozanski. Sicer pa resno predlagam, da se vsi, tako politiki in političarke kot mediji, usmerijo v vsebine, v to, kako bomo preživeli krize, ki se zgrinjajo nad nami, in kako bomo bolje živeli," je za N1 še dodala Benedetti.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.