J. B. | 15. 5. 2023, 12:25

Kultni ljubljanski lokal po skoraj treh desetletjih zaprl svoja vrata (imamo odgovore, kaj se dogaja)

Uredništvo

Nudil je zatočišče mladim in starim. Domačim gostom in turistom. Dolga leta je veljal za enega najbolj priljubljenih pubov v Ljubljani. Zdaj pa so njegova vrata že nekaj dni zaprta.

Neverjeten prostor v neverjetni državi. Drugi gostinci bi se morali zgledovati po vaši prijaznosti in ustrežljivosti. Tam smo preživeli eno najboljših noči v naših življenjih. Med obiskom Ljubljane smo ga odkrili povsem po naključju, nato pa se tja vrnili vsak dan. Lokal, ki ga preprosto morate obiskati.

In potem ... konec

Misli iz uvoda v prispevek - moramo priznati - niso naše. Sposodili smo si jih spletu, in sicer gre za besede, ki so jih zapisali obiskovalci priljubljenega ljubljanskega gostinskega lokala. Lokala, ki je v teh dneh razočaral tako svoje številne redne goste kot tudi prenekatere obiskovalce iz tujine, ki se jim je Patrick's Irish Pub še kako usidral v srce.

Uredništvo

Pub, ki je domoval na Prečni ulici v Ljubljani, je za zabavo, dobro voljo in zabave do jutranjih ur skrbel skoraj tri desetletja. "Tu ni neznancev, so le prijatelji, ki se še niso spoznali!" še vedno piše na uradni spletni strani lokala.

Tudi živa glasba in prenosi tekem

Toda vhodna vrata so že nekaj dni zaprta. 29. aprila so si natakarji še zadnjič nadeli predpasnike in še zadnjič odprli pivske pipice. In potem ...

"The End." Konec. In, jasno, bridko razočaranje številnih, ki so v priljubljenem Irishu preživeli dolge in nepozabne urice. Ob odlični družbi, hladnem pivu, celo živi glasbi in okusnih pivskih prigrizkih. Ter tudi prenosu takšnih in drugačnih športnih prireditev; lokal na Prečni ulici je bil eden prvih v Ljubljani, v katerem si je bilo mogoče v živo ogledati neposredne prenose nogometnih in številnih drugih tekem.

Uredništvo

Toda zakaj je Patrick's Irish Pub dejansko zaprl svoja vrata? Kot smo izvedeli, v prvi vrsti zaradi odločitve dolgoletnega najemnika, ki je po skoraj dveh desetletjih potegnil črto pod vodenje lokala. Lastnik objekta se po naših informacijah še ni odločil, kako naprej. Ni izključeno, da bo pub nekoč spet odprl svoja vrata. A menda ni nemogoče tudi, da je bil zadnji kozarec piva dejansko že postrežen ...

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol