Š. T. | 18. 2. 2023, 14:28 | Vir: STA

Legendarna katrca tudi uradno dobila novega lastnika: Pahor izročil ključe družini Fratar

Borut Živulovič /BOBO

Zaključek dobrodelne akcije je potekal na Vranskem, kjer so se srečali nekdanji predsednik RS in pa novi kupci Renaulta 4.

Dobrodelna dražba nekdanjega predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja je bila končana s sredo popoldne. Takrat je sedaj že kar legendarna katrca dobila novega lastnika, družino Fratar iz Dravograda na Koroškem.

Z dobrodelno akcijo za Inštitut zlata pentljica in društvo Junaki 3. nadstropja je Pahor požel precej pozornosti, še posebej je osupnila dosežena cena avtomobila Renault 4. Novi lastniki so zanjo odšteli 60 tisoč evrov. 

Borut Pahor je dobil darilo, leseno katrco.

Borut Pahor je dobil darilo, leseno katrco.

Borut Živulovič /BOBO

Danes je bilo v prostorih Centra varne vožnje AMZS na Vranskem srečanje ob uspešnem zaključku dobrodelne akcije "Katra za dober namen". Srečali so se nekdanji predsednik Borut Pahor, ki je kupnino za prodano katrco na dražbi namenil obema društvoma, ki skrbita za otroke, ki se borijo z rakom, nekaj otrok, s katerimi se bivši predsednik Pahor že dlje časa druži.

Seveda so bili na srečanju prisotni tudi predstavniki obeh društev, predsednik AMZS, župan Dravograda in seveda kupci katre, družina Fratar. Kot so dejali že pred dnevi, avtomobila v družini ne nameravajo obdržati, ampak ga bodo najverjetneje na dražbo dali tudi sami. 

Katrco, letnik 91, so tudi tehnično pregledali in je brezhibna, so povedali na AMZS. Kot je povedal Pahor, mu je bila življenjska usoda naklonjena, velikokrat je imel ta privilegij, da je občutil srečo ali pa jo je imel. Zdaj ob prodaji katre pa čuti neko posebno vznesenost, ki je ni občutil velikokrat v življenju.

Spomnil se je zgodbe pred 20 leti, ko je po prihodu iz Bruslja obiskal otroke, ki so se zdravili za rakom, in jim prinesel več škatel čokoladnih bonbonov. Tako se je začela ta dolgo zgodba o sodelovanju z bolniki otroki, ki je bila čudovita in bo takšna še naprej, je dejal Pahor in se zahvalil vsem, ki so mu pomagali pri prodajo katre, ter družini Fratar za plemenit namen.

Borut Živulovič /BOBO

Nekdanji predsednik je od otrok z Inštituta zlata pentljica dobil darilo, leseno malo maketo svoje nekdanje katrce. Ob tem se je Pahor zahvalil kupcem in predal ključe vozila Aleksandru Fratarju, ki je tudi nagovoril zbrane.

Dejal je, da je bil njihov namen pomagati Junakom 3. nadstropja. Napovedal je, da bo katra marca ponovno na javni dražbi. Takrat bodo zbirali sredstva do določene višine, polovico denarja pa bodo namenili slovenjgraški bolnišnici, polovico pa borcem 3. nadstropja. Izžrebali bodo tudi nagrajenca, ki se bo lahko s katro popeljal.

Predsednica društva Junaki 3. nadstropja Urška Kolenc se je Pahorju zahvalila za plemenito gesto, direktor Inštituta zlata pentljica Borut Hafner pa je napovedal, da bodo s prejetim denarjem ustanovili štipendijski in žepninski sklad za otroke z rakom, ki so si ga želeli že zdavnaj ustanoviti.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol