6. 10. 2023, 18:45 | Vir: STA

Na ljubljanskem letališču pristal milijonti potnik letos (srečnež prejel zastonj karte)

Bobo

Kot pravijo na Brniku, so ob okrepljeni mreži letov v poletnem voznem redu in rastočem povpraševanju milijon potnikov našteli prej kot napovedano. Ker bo v primerjavi z lani bogatejši tudi zimski vozni red, do konca leta pričakujejo več kot 1,2 milijona potnikov.

Milijonti potnik je na Brnik priletel 6. oktobra zjutraj iz Istanbula in ob tej priložnosti prejel bon za polet za dve osebi na destinacijo po izbiri v mreži letov Turkish Airlines, so sporočili s Fraporta Slovenija.

Ponudba letov raste

"Prelomnica milijontega potnika je po štirih letih spet dosežena. Z okrevanjem prometa smo zadovoljni, do konca leta bomo našteli celo več kot napovedanih 1,2 milijona potnikov. Iz sezone v sezono ponudba letov raste. Hvaležni smo za partnerstva s prevozniki, ki omogočajo, da je mreža letov z Letališča Ljubljana privlačna in vedno bolj pestra ter da smo izbira takšnega števila potnikov," je ob današnjem mejniku povedal vodja letaliških storitev v Fraportu Slovenija Janez Krašnja.

Promet na ljubljanskem letališču v letošnjem letu okreva malenkost bolje od napovedi. V obdobju od januarja do konca septembra je prek ljubljanskega letališča v javnem prometu potovalo več kot 972.000 potnikov, kar je skoraj 30 odstotkov več kot v primerljivem obdobju lani, so navedli.

Bobo

Na voljo 23 rednih letalskih 

V vrhuncu poletne sezone je bilo na rednih povezavah na voljo skoraj 20 odstotkov več letalskih sedežev kot lani v enakem obdobju, število letov je bilo večje za 25 odstotkov.

V poletnem voznem redu, ki velja do 28. oktobra, je z Letališča Jožeta Pučnika Ljubljana potnikom na voljo 23 rednih letalskih povezav z 19 prevozniki. V zimskem voznem redu pa bo po pričakovanjih 15 prevoznikov ponujalo povezave z 18 destinacijami, med njimi bosta tudi zadnji dve novosti - leti Luxaira v Luksemburg in Wizz Aira v Skopje.

Znana je tudi že prva novost za poletni vozni red 2024, in sicer bo maja prihodnje leto prevoznik airBaltic predstavil novo povezavo v Rigo.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol