E. Č. | 28. 2. 2024, 12:04

Kam so izginile mačke s pobočja Grajskega griča? Ljubljančani tarnajo zaradi "glodalcev in golazni"

Profimedia

Nihče ne ve, kje so.

Kje so mačke? S temi besedami so se na Mestno občino Ljubljana (MOL) obrnili prebivalci območja okrog Grajskega griča (Ulica na grad, Gornji trg), ki so opazili, da so tamkajšnje mačke dejansko izginile neznano kam. "Mačke so bile zdrave, redno hranjene s strani več okoliških stanovalcev in zadovoljne, poskrbele pa so tudi za to, da ni bilo glodavcev in golazni na naših vrtovih in griču. Izginili sta dve mački (ali več), zato predvidevamo, da sta bili ulovljeni in odpeljani!" se je na MOL obrnil neimenovani meščan.

MOL je v odgovor ponudil besede Zavetišča Ljubljana, kjer trdijo, da nimajo nič z domnevnim izginotjem mačk s tega dela slovenske prestolnice: "V letošnjem letu Zavetišče za zapuščene živali Ljubljana ni opravljalo odlova na področju Grajskega griča."

Kaj se je torej zgodilo z mačkami, ostaja zavito v tančico skrivnosti. In dokler jih ne bo na spregled, bodo tega seveda najbolj vesele ... miši! In - jasno - v tem primeru tudi drugi "glodavci in golazen na vrtovih in griču" ...

Profimedia

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol