K. Ž. | 20. 12. 2023, 20:30

Janković v prazničnem duhu sporočil veselo novico: avtobusni prevozi bodo brezplačni (preverite, kdaj)

Bobo

Brezplačno se boste lahko peljali vse do 7. januarja.

Mestna občina Ljubljana je sporočila veselo novico, da bodo v letošnjem prazničnem decembru mestni avtobusni prevozi brezplačni. Kot so obvestili, želijo tako spodbuditi trajnostne načine prihoda ljudi v Ljubljano ter posledično zmanjšati število avtomobilov v mestnem središču.

Tako s pomočjo javnega podjetja LPP omogočajo brezplačne vožnje z mestnimi avtobusi od 17. ure do polnoči vsak dan od 21. decembra pa do 7. januarja.

Vsako leto v prazničnem času strmo naraste številko obiskovalcev v Ljubljani, mnogi pa za obisk prireditev uporabijo avtomobile, zaradi česar prihaja do natrpanih parkirišč.

Uredništvo

"Ker želimo zagotoviti prijetnejše praznično druženje na prireditvah December v Ljubljani, meščanke, meščane ter ostale obiskovalce vabimo, da se med 17. uro in polnočjo namesto z avtom brezplačno zapeljejo z mestnimi avtobusi.  Poleg umika avtomobilov iz središča mesta želimo s tem ukrepom obiskovalcem zagotoviti predvsem varno in udobno vožnjo na decembrske prireditve, kjer si bodo lahko ob prijetnem druženju privoščili tudi kozarec kuhanega vina, in povratek domov," so zapisali.

Preberite še:

V kolikor se obiskovalci ne odločijo za avtobusni prevoz, pa v MOL priporočajo, naj si avto delijo z drugimi potniki ali pa uporabijo P+R parkirišča. Prav tako vse obiskovalce naprošajo, naj avtomobile parkirajo na označenih površinah in ne na zelenicah, pločnikih ter kolesarskih stezah, saj tako ogrožajo druge uporabnike prostora.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol