L. PA. | 5. 4. 2024, 09:49

Ljubljančani, pozor! Še ves konec tedna bo v celoti zaprta ta ulica (tudi za pešce)

Metropolitan

Zapora bo trajala od danes do predvidoma 7. aprila.

Če stanujete na območju ljubljanske Ježice, natančneje stanovanjskega naselja Ruski car, ste morda že opazili, da sta odseka Čerinove ulice ter ulice Rezke Klopčič popolnoma zaprta za promet, kar vpliva tudi na trase nekaterih mestnih avtobusov. Kaj se dogaja?

Na občini so ta del naselja zaprli danes, zapora pa bo na območju Čerinove ulice na odseku med Ulico Rezke Klopčič in Ulico 7. septembra ter ulice Rezke Klopčič na delu med Mucherjevo in Čerinovo ulico trajala ves konec tedna, torej predvidoma do 7. aprila. Razlog je izvedba priključnega vročevoda.

Bližnji prebivalci so tako danes tudi že prejeli obvestilo, da bo zaradi vzdrževalnih del na vodovodnem omrežju danes med 12. in 15. uro motena oziroma prekinjena oskrba s pitno vodo. Brez vode bodo ostali stanovalci Ježice 9, Čerinove 2-11 in Mucherjeve 2-10.

Zemljevid zapore in obvoza.

Zemljevid zapore in obvoza.

Mestna občina Ljubljana

Kje bo obvoz?

Mestna občina obvešča, da bo obvoz za vozila in mestne avtobuse po cesti Ježica, Dunajski cesti, Ulici 7. septembra in Slovenčevi ulici.

V neposredni bližini omenjene zapore je sicer že veliko gradbišče: pred kratkim smo poročali, da na dveh sosednjih zemljiščih ob Čerinovi ulici nastajata kar dva ločena stanovanjska projekta. V enega od njiju, Bežigrajska petka, je investiral tudi znani slovenski košarkar Zoran Dragić.

Trenutne gradnje na območju Čerinove.

Trenutne gradnje na območju Čerinove.

Metropolitan