R.S. | 2. 10. 2022, 07:00

Bo Ljubljana dobila še en nov hotel? Na razdalji 300 metrov že tretji

Mestna občina Ljubljana

V zadnjih letih so v prestolnici odprli kar nekaj novih hotelov. Se ji obeta še eden? 

Ljubljanska železniška postaja bo v prihodnjih letih dobila novo podobo. Na območju železniške in avtobusne postaje v Ljubljani ne bo zrasel le nov potniški center, temveč tudi novi poslovni prostori, nakupovalno središče, stanovanja in hotel. 

Twitter/mzi_rs

Ljubljanski mestni svetniki so nedavno potrdili spremembe zazidalnega načrta - v zaščiteni stavbi, kjer je železniška postaja, bodo lahko uredili hotel in gostinske lokale. "Razlog za odstopanje je selitev obstoječih dejavnosti železniške postaje v načrtovane objekte na območju in posledično programska prenova objekta železniške postaje," so zapisali v pobudi. 

Kako bo videti nova železniška postaja?

Projekt bo stal 350 milijonov evrov, končan pa naj bi bil leta 2027. Nova železniška postaja je predvidena nad železniškimi tiri, v dveh etažah. Nad tiri bo urejen nadhod, v katerem bo prehod med Bežigradom in centrom Ljubljane in postajna dvorana s čakalnicami in prodajo vozovnic. 

Na severnem delu Emonike bo več kot 19.500 kvadratnih metrov pisarniških prostorov z več kot 790 parkirnimi mesti. Poslovne kapacitete projekta dopolnjuje tudi stolpnica na južnem delu, ki bo z 20 nadstropji najvišja stavba v Ljubljani. V njej bo več kot 10.000 kvadratnih metrov pisarniških prostorov. Na južnem delu projekta, ob Trgu Osvobodilne fronte, bo novo nakupovalno središče, kjer bo na voljo 24.500 kvadratnih metrov površin in več kot 80 trgovin.

Za obiskovalce bo na voljo 900 parkirnih mest. Ob nakupovalnem središču bo tudi hotel s 153 sobami in vrtom visoko nad mestom. Gostom in obiskovalcem bodo na voljo hotelska restavracija, saloni, konferenčni prostori, klub in sobe z zasebnimi terasami. Ob Vilharjevi cesti pa bo na voljo več kot 205 stanovanj ter 'penthouse' stanovanj s strešnimi vrtovi.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol