Uredništvo | 24. 3. 2024, 11:39

Uspešni podjetji združili moči in z doseženim pomembnim mejnikom napovedali nove storitve na trgu

Peter Irman

Podjetje Logix je nedavno postalo edini IBM-ov platinast poslovni partner na slovenskem trgu in v regiji, obenem pa so združili moči z uspešnim madžarskim IT podjetjem InterComputer Group (IC). Ta edinstvena fuzija je izjemno dobrodošla za stranke, saj na trg prinaša svežino in bo zagotavljala storitve, ki jih doslej ni ponujal nihče.

Priznano slovensko IT storitveno podjetje Logix je bilo ustanovljeno leta 2016 in se je hitro razvilo v vodilnega ponudnika inovativnih rešitev, ki vrhunsko tehnologijo združuje z zavzeto predanostjo zadovoljstvu strank.

Svoje stranke želijo predvsem opolnomočiti s transformativnimi rešitvami, ki spodbujajo rast in uspeh v digitalni dobi. Najpomembnejši stebri njihovega delovanja so e-commerce rešitve, podatki in analitika ter hibridna infrastruktura.

Logix je nedavno obeležil dva mejnika: postali so edini IBM-ov platinast poslovni partner na slovenskem trgu in v regiji, kar pomeni, da so sposobni zagotavljati transformativne rešitve visoke vrednosti in so dosegli najvišjo raven zadovoljstva strank, tehničnih in prodajnih certifikatov, prodajnih uspehov in preverjenih referenc strank, obenem pa so združili moči z uspešnim madžarskim IT podjetjem InterComputer Group (IC). Podjetji združeni ustvarjata novo platformo Platinum Fusion.

Podjetje IC deluje od leta 1989 in trenutno zaposluje več kot dvesto strokovnjakov, kar pet let zaporedoma pa je prejelo IBM-ovo prestižno nagrado "Poslovni partner leta".

Specializirani so za številna področja informacijske tehnologije: razvoj programske opreme, implementacija sistemskih rešitev, upravljanje infrastrukture, vzdrževanje, izobraževanje, analitika, podatki, aplikativna programska oprema, vmesna programska oprema itd.

Ta edinstvena fuzija Logixa & IC je izjemno dobrodošla za stranke, saj na trg prinaša svežino in bo zagotavljala storitve, ki jih doslej ni ponujal nihče.

Logix je bil sicer pred tem od vsega začetka v partnerstvu s podjetjem Analitica, ki sedaj izstopa iz lastništva, direktor Logixa Beno Žigon pa je izrazil globoko spoštovanje njihovi ekipi in se jim zahvalil za izjemen prispevek k njihovi zgodbi. "Tehnično in strokovno znanje, ki smo ga pridobili pri Analitici, je neprecenljivo," je dejal.

Beno Žigon, direktor podjetja Logix, in Miklós Fábri, član upravnega odbora IC.

Beno Žigon, direktor podjetja Logix, in Miklós Fábri, član upravnega odbora IC.

Peter Irman

Osrednji ponudnik rešitev v Sloveniji in širši regiji

"Z vstopom v IC družino bo Logix ohranil tisto, kar nas dela edinstvene, obenem pa pridobil nove moči: nova znanja, logistiko, nove kadre in dostop do drugih dragocenosti IC družine," je prepričan Žigon.

"Naš igrivi duh bo še bolj zacvetel, saj se odpirajo vrata za nove priložnosti v Sloveniji in na trgih srednje in jugovzhodne Evrope. Postali bomo boljši Logix, pripravljen na najnovejše izzive v svetu informacijskih rešitev! Naša zavezanost odličnosti je zdaj še močnejša."

Miklós Fábri, član upravnega odbora Inter-Computer Group, je ob tej priložnosti poudaril, da sodelovanje z Logixom ni le novo poglavje v zgodovini Inter-Computer Group, temveč tudi edinstvena priložnost za dopolnitev obstoječega znanja v skupini s hitro rastočimi področji, kot sta e-commerce in velepodatki.

"Verjamemo, da lahko skupaj z Logixom, ki ima edinstvene zmogljivosti na teh področjih, ter s svojim strokovnim znanjem in izkušnjami zadovoljimo dolgoročne strateške potrebe vseh kupcev na dinamično rastočem slovenskem trgu."

Kot največjo prednost zlitja in sodelovanja med podjetjema poudarjajo zavezanost partnerstvu v dobro skupnega uspeha, prioritiziranje strank in njihovih potreb, fleksibilnost in opravljanje dela s strastjo in zavzetostjo.

Informacijsko komunikacijske tehnologije (IKT) so v današnji družbi nepogrešljive in podjetja jih morajo izkoristiti, če želijo v korak s časom. Vendar so pogosto omejena s sredstvi in časom, kar ustvarja veliko povpraševanje po podjetjih, kot sta Logix in IC.

Njun cilj je zelo ambiciozen: dokazati trgu, da ima ta fuzija podjetij vse potrebne zmogljivosti za zagotavljanje kompleksnih IT rešitev za podjetja po zelo visokem standardu, a hkrati konkurenčni ceni. Nameravajo se še širiti in postati osrednji ponudnik tovrstnih rešitev v Sloveniji in regiji.

Peter Irman

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord