12. 12. 2023, 14:50 | Vir: STA

Zaživela nova linija LPP: kam se lahko zapeljete in za koga je brezplačno?

Fotografija je simbolična.

Bobo

Zaradi prenove glavne železniške postaje je v ponedeljek zaživela nova linija LPP, ki vozi med železniškima postajama Šiška in Kolodvor.

Zaradi prenove glavne železniške postaje v Ljubljani imajo od ponedeljka vlaki na progah Ljubljana-Jesenice ter Ljubljana-Kamnik Graben končno postajališče Ljubljana Šiška. Ob tem je zaživela nova linija LPP med železniškima postajama Šiška in Kolodvor. V ponedeljek je avtobus opravil 15 voženj, je danes dejal ljubljanski župan Zoran Janković.

Janković je na današnji redni novinarski konferenci dejal, da avtobusi na novi liniji Ljubljanskega potniškega prometa (LPP) v ponedeljek niso bili zelo obiskani, nekaj voženj so prevozili celo brez potnikov. Od srede bo zato tam vozil enojni avtobus.

Število potnikov na avtobusih bodo spremljali še ta teden, počakali pa bodo tudi na prvi dež, saj se po Jankovićevih besedah mnogo ljudi zdaj iz Šiške do centra mesta odpravi peš.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Linija ima vmesne postanke na postajah Tivoli, Gosposvetska in Bavarski dvor, z vozovnico za vlak pa je vožnja z avtobusom po novi liniji brezplačna. Janković je dejal, da so novo linijo predlagali v Slovenskih železnicah, na mestni občini pa so se odzvali pozitivno, saj vsak transport z vlakom pomeni manj avtomobilov v Ljubljani.

Ob tem župan ne razume pritožb nekaterih prebivalcev Medvedove ulice, po kateri je organizirana nova avtobusna linija, saj "gre za 15 voženj na dan". Dejal je, da so prejeli vprašanja treh meščanov, ki so jim že odgovorili, s prebivalko omenjene ulice pa se je pogovoril tudi po telefonu.

Na progi Jesenice-Kranj-Ljubljana Šiška in v nasprotni smeri bo med delavniki vozilo osem vlakov, na progi Kamnik Graben-Jarše Mengeš-Domžale-Ljubljana Šiška in v nasprotni smeri pa bo med delavniki vozilo 19 vlakov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord