23. 6. 2023, 13:22 | Vir: STA

Spremembe voznega reda ljubljanskih mestnih avtobusov: preverite, kakšne so novosti in se izognite čakanju

Facebook/Ljubljanski potniški promet

Medtem ko se ena linija ukinja, se podaljšuje druga. Uvajajo tudi nova postajališča.

Ljubljanski potniški promet (LPP) s ponedeljkom podaljšuje linijo 10 na relaciji Podgrad-Besnica in dodaja nova postajališča. Hkrati uvaja poletni vozni red in ukinja nedeljsko linijo 27K, so sporočili iz javnega podjetja.

Borut Živulovič/Bobo

Večja pokritost omrežja

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, so se za podaljšanje linije 10 na vzhodnem delu Ljubljane odločili v okviru sprememb in optimizacije linij, pa tudi na željo potnikov. "S tem bomo zagotovili še večjo pokritost omrežja," so podčrtali.

Na liniji bodo vzpostavljena postajališča Ostrovrhar, Hlebš, Tinčk in Besnica - obračališče. Prav tako se na liniji 26 vzpostavlja novo postajališče Baron, so dodali. Na trasi linij 5 in 9 bo medtem s ponedeljkom na Pesarski cesti, med postajališčema Emona in končnim postajališčem Štepanjsko naselje, uvedeno novo postajališče Nussdorferjeva.

Bobo

Zaradi majhnega števila potnikov ukinitev linije

S ponedeljkom začne veljati tudi poletni vozni red, ki bo dostopen na tej spletni povezavi. Z uvedbo poletnega voznega reda se zaradi majhnega števila potnikov ukinja nedeljski in praznični vozni red linije 27K med Bavarskim dvorom v središču prestolnice in kopališčem Atlantis na območju BTC, so še pojasnili v LPP.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol