11. 5. 2022, 06:38

LPS s prvim odzivom po porazu: "Naredili smo to, kar smo želeli. Pokazali smo se Evropi."

Adrian Pregelj in Jan Pintar/RTV SLO

Slovenskim predstavnikom se žal ni uspelo uvrstiti v finale glasbenega festivala. Kakšna je bila njihova reakcija? 

Končal se je prvi predfinalni izbor letošnje pesmi za Evrovizijo. Člani skupine LPS, ki so se tja uvrstili s pesmijo Disko so bili pred svojim nastopom samozavestni, čeprav jim stavnice niso kazale najbolje. Srednješolci Filip Vidušin, Gašper Hlupič, Mark Semeja, Zala Velenšek in Žiga Žviže so stavili na diskoritme, ki so jih podkrepili s s svojo mladostniško energijo. 

"Naredili smo, kar smo želeli"

Kot pravijo, je že samo dejstvo, da so se uvrstili na Evrovizijo, za tako mlade, kot so, nekaj izjemnega. "Naša celotna evrovizijska izkušnja se je začela dosti nepričakovano, dosti spontano," je po polfinalni oddaji dejal vokalist Filip Vidušin. Ostali člani skupine so dodali, da so za to izkušnjo zelo hvaležni, poroča RTV. "Naredili smo to, kar smo želeli. Pokazali smo se Evropi," so še dodali člani skupine.

Profimedia

Sloveniji že drugo leto zapored ni uspelo priti do evrovizijskega finala 

Nazadnje se nam ni uspelo uvrstiti leta 2021, ko nas je zastopala Ana Soklič s pesmijo Amen, najslabšo uvrstitev s skupno najmanj točkami po razglasitvi finalnih rezultatov pa smo obeležili leta 2004, ko je na Evroviziji Slovenijo predstavljal Duo Platin s pesmijo Stay Forever.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol