Uredništvo | 22. 9. 2023, 22:47

Nov udarec za prejšnje vodstvo RTV: s televizijskih zaslonov se poslavljata še dva voditelja informativnih oddaj

Facebook/Valentina Plaskan/Luka Svetina/fotomontaža

Dveh mlajših novinarjev, ki sta v preteklem obdobju vodila Odmeve oziroma Dnevnik, več ne bomo gledali v takšnem obsegu kot do zdaj.

Kadrovske spremembe na RTV Slovenija se kot kaže nadaljujejo. Danes je odjeknila novica, da voditelja Luka Svetina in Valentina Plaskan, ki sta na javno televizijo prišla v času prejšnjega vodstva, ne bosta več vodila informativnih oddaj Odmevi oziroma Dnevnika. Svetina je novico sporočil prek omrežja X, nekdanjega Twitterja.

Ostaja del informativnega programa

"Danes me je v.d. odgovorne urednice obvestila, da name ne računa več kot voditelja Odmevov, ostajam pa del informativnega programa. Hvala prejšnjemu vodstvu za priložnost in Rosviti Pesek za pomoč. Svoje novinarsko poslanstvo bom še naprej opravljal po svoji vesti in stremel k objektivnosti," je zapisal.

Facebook/Valentina Plaskan/Luka Svetina/fotomontaža

Nekateri mediji poročajo, da enako velja tudi za voditeljico Valentino Plaskan, ki je po tem, ko je vodenje televizije prevzel Uroš Urbanija, vodila večerni Dnevnik. Voditelj in voditeljica sta v času prejšnjega vodstva na javno televizijo prišla z medijev Nova24 oziroma Planet TV in od takrat vodila oddaji, ki veljata za paradna konja informativnega programa.

Vida Petrovčič in Igor Pirkovič

Vida Petrovčič in Igor Pirkovič

Žiga Živulović j.r./Borut Živulovič/Bobo

Nova podoba oddaje Arena

Pred kratkim je v javnosti odmevala tudi novica, da Vida Petrovčič in Igor Pirkovič ne bosta več vodila oddaje Arena, ki jo je prejšnje vodstvo s tretjega programa Televizije Slovenija premestilo na prvi program. Oddaja, ki je na sporedu ob ponedeljkih zvečer, bo že naslednji teden dobila novo podobo in nova voditelja. To bosta Elen Batista Štader in Jan Novak, urednica bo Vesna Pfeiffer.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol