N. V. | 21. 9. 2023, 21:32

Nepričakovano? Televizijske zaslone zapuščata kar dva voditelja

Žiga Živulović j.r./Borut Živulovič/Bobo

Spremembe so razburile mnoge, gre za res odmevno odločitev. Nepričakovano se poslavljata dva znana obraza. 

Vida Petrovčič in Igor Pirkovič ne bosta več vodila Arene. Oddaja Arena na prvem programu Televizija Slovenija, ki so jo predvajali ob ponedeljkih zvečer, se namreč poslavlja v obliki, kot jo poznamo.

Vida Petrovčič in Igor Pirkovič

Vida Petrovčič in Igor Pirkovič

Žiga Živulović j.r./Borut Živulovič/Bobo

Prihaja namreč osvežena pogovorna oddaja Arena, pogled naprej, poročajo številni slovenski mediji. Prenovljena oddaja bo na ogled v istem terminu, vodstvo "nacionalke" pa razkriva, da bo nadaljevanje dosedanje oddaje z jasnim vsebinskim fokusom, do konca leta usmerjenim v odpravljanje posledic vremenskih katastrof. Voditelji pogovorne oddaje bodo poskrbeli, da bo vsako vprašanje dobilo svoj odgovor – predvsem glede odpravljanja posledic vremenskih ujm, pravijo. Dodajajo, da bo prenovljena oddaja zapolnila "informativno vrzel, ki je nastala po usodnih poplavah, in s tem izpolnila pričakovanja javnosti in poslanstvo javnega medija". Prvo oddajo, ki bo na sporedu že prihajajoči ponedeljek, bosta vodila Elen Batista Štader in Jan Novak, urednica bo Vesna Pfeiffer.

Voditelja sta razočarana, razburjeni tudi podporniki nekdanje vlade

Od gledalcev se je na družbenem omrežju X poslovil Pirkovič. Kot je med drugim zapisal, so v Areno vabili vse. "Pomagali ljudem v stiski in odpirali medijski prostor. Z dejstvi in posnetki," je dodal.

Odločitev je razburila predvsem podpornike nekdanje vlade, Romana Tomc je zapisala, da se "čistka nadaljuje". Podpredsednico Evropske komisije Vero Jourovo, evropsko poslanko in vodjo delegacije Sophie in ‘t Veld, ki je v času vlade Janeza Janše v Sloveniji preverjala stanje na področju pravne države, svobode medijev in boja proti korupciji, in komisarko za človekove pravice pri Svetu Evrope Dijano Mijatović okrcala, da za trenutno stanje tudi one nosijo odgovornost. Evropsko komisijo, Svet Evrope in Evropski parlament pa je pozvala k ukrepanju.