Uredništvo | 27. 10. 2023, 13:10

Razkrito: Luka Zorenč, ki bi za dva milijona evrov snemal vojaški resničnostni šov, prijateljuje z novinarjem televizije, ki bi šov predvajala

Borut Živulovič/Bobo

Dvojica je prijateljevala že leta, preden je bilo ustanovljeno podjetje Akademija Ris.

V četrtkovi oddaji Tarča na Televiziji Slovenija so predstavili nekatere podrobnosti o povezavah med lastnikom podjetja Akademija Ris Luko Zorenčem in vidnim novinarjem največje slovenske komercialne televizije. Zorenčevo podjetje je kljub temu, da nima niti referenc niti prihodkov, skoraj dobilo dva milijona evrov vreden posel z državo za snemanje resničnostnega šova Slovenske vojske.

Borut Živulovič/Bobo

Tesne prijateljske vezi z Juretom Tepino

Posel bi Zorenčevo podjetje očitno izpeljalo s podizvajalci, ob tem pa je z družbo, ki ima v lasti omenjeno televizijo, že podpisalo pismo o nameri predvajanja resničnostnega šova

Da so takšno pismo podpisali, so za medije potrdili v podjetju Pro Plus, ki ima televizijo POP TV v lasti. V oddaji so ob tem spomnili, da je Zorenč z omenjeno televizijo v preteklosti že sodeloval. Njihovega novinarja in urednika Jureta Tepino je namreč kot varnostnik spremljal, ko se je ta odpravil na vojno območje v Ukrajino. S Tepino pa očitno prijateljujeta že od prej. O tem priča novinarjeva Facebook objava iz junija 2020, kjer je napovedal Zorenčevo knjigo Ris, ki je bila takrat še v nastajanju, so izpostavili v Tarči.

Podjetje Akademija Ris ima sedež v kolibi na naslovu v Grosupljem.

Podjetje Akademija Ris ima sedež v kolibi na naslovu v Grosupljem.

RTV SLO/posnetek zaslona

Z Zorenčem in njegovo ekipo se zelo rad druži

"My bro Luka Zorenč je pismen. Uradno. Knjiga, ki nastaja, pa bo prva te vrste pri nas in se je noro veselim," je zapisal Tepina. "Posebej, ker imam privilegij, da sem je že nekaj prebral in jo mislim naročiti zdaj. Ne samo zato, ker se prijatelje podpira tako, da se tudi finančno vloži v njihovo delo," je dodal in s tem jasno nakazal, da sta z Zorenčem očitno v tesnih prijateljskih odnosih. Novinar Tepina je tudi avtor uvoda v Zorenčevo knjigo. V njem je med drugim zapisal, da se z Zorenčem in njegovo ekipo aktivnih in nekdanjih operaterjev zelo rad druži.

"Narejen je iz pravega testa, takšnega, iz kakršnega bi si človek želel biti tudi sam sestavljen," je med drugim zapisal Tepina, ki je kakršno koli povezavo z resničnostnim šovom Vojak v akciji že zanikal.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord