Ž.A. | 29. 7. 2022, 18:00

NOVO: prvi v Sloveniji omogočajo plačilo nepremičnin s kriptovalutami!

Profimedia/fotomontaža

Je to prihodnost nepremičninskega plačevanja? Slovenska agencija prevzema trend iz tujine, saj se področji kriptovalut in nepremičninske industrije ves čas prepletata. Bo prodaja stekla hitreje?

Vlado Grbac se je leta 2010 odločil za samostojno pot in ustvaril Lunar nepremičnine, nepremičninsko agencijo s sedežem v Izoli.

"Samostojna pot mi je omogočila, da sem se osebno posvetil vsaki stranki posebej, saj sem začutil, da se ljudje pri trgovanju z nepremičninami znajdejo v situacijah, ki jih ne obvladujejo," je dejal Grbac.

Vlado Grbac

Vlado Grbac

Lunar nepremičnine

Poslu se je kasneje pridružil tudi njegov sin Luka Grbac, za katerega Vlado trdi, da je bil kot svež veter, saj je poslu prinesel veliko novosti, med njimi tudi poslovanje s kriptovalutami.

Še vseeno se poslužujejo klasičnih metod poslovanja, poslovanje s kriptovalutami je samo novost, ki bo modernizirala in pospešila način plačevanja.

Agencija deluje že vrsto let, že od začetka pa največ poudarka dajejo na osebnem pristopu in dostopnosti.

Zakaj so se odločili za takšen način plačilnega sredstva?

Grbca smo povprašali, kje vidi prednost plačevanja s kriptovalutami. 

"Kriptovalute, tukaj se predvsem osredotočam na Bitcoin, bodo v prihodnje predstavljale finančno prihodnost in njeno preobrazbo."

Ker se drugod po svetu ogromno večjih podjetij odloča za sprejemanje bitcoina kot plačilnega sredstva, so sklenili, da želijo slediti trendu in to implementirati še pri nas. "Plačilo je kar se da hitro, enostavno in varno. Sprva bomo omogočali le plačilo provizije v kriptovalutah, je pa v teku že 'upgrade', ki bo omogočal plačilo celotne kupnine v kriptovalutah," je dejal. 

Za izvajanje transakcij uporabljajo platformo GoCrypto, trenutno pa lahko pri njih plačujete z Bitcoinom, Bitcoinom cash in Etherumom.

Še vedno dvomite v kriptovalute?

Kriptovaluta šteje za nastajajočo tehnologijo, ampak dejstvo je, da je prisotna že več kot desetletje.

Newsweek poroča, da je bila prva nepremičnina, kupljena in prodana z uporabo kriptovalut, že leta 2017.

Prvi nakup se je zgodil v Ukrajini, je pa sicer v tujini nakup nepremičnine ali plačilo provizije že ustaljena praksa.

"To bomo skušali doseči tudi v Sloveniji," je prepričan Grbac. "Pri Lunarju želimo biti v koraku z časom ter želimo kupcem in prodajalcem omogočiti najboljšo nakupno izkušnjo."

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord