P.M. | 11. 2. 2023, 16:28

Slovenski spletni vplivnici: v Turčiji življenja rešuje tudi članica najine družine

Instagram/Katka Bogataj

Katja in Katka Bogataj sta domači javnosti znani predvsem kot istospolni par, ki si prizadeva za razbijanje tabujev o tovrstnih zvezah pri nas.

Katja in Katka Bogataj sta se poročili leta 2019, s pomočjo umetne oploditve pa sta na svet pozdravili hčerko Hano Julijo. Mladi družinici družbo dela tudi enoletna psička Kali, fotografijo katere večkrat objavita na Instagramu. "Hvala Kali, ker si naju izbrala, hvala , ker si tako čudovit kuža in predvsem hvala, ker si tudi ti naju naučila nove oblike ljubezni," sta zapisali ob rojstnem dnevu njune lepe zlate prinašalke.

Psički sta se zahvalili še za eno zelo pomembno stvar: "Hana si boljše sestrice ne bi mogla želeti. Hvala, ker si tako dobra do nje, ker si potrpežljiva, ker paziš na njo, ker res razumeš."

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by K A T K A B O G A T A J (@katkabogataj)

Katka pa je nedavno na družbenem omrežju razkrila, da je mama njune psičke Kali, Tori, v ekipi psov reševalcev, ki so odšli v Turčijo. "Tori, mamica naše Kali, je odšla v Turčijo reševat življenja," je zapisala ob fotografiji odprave, medtem ko je puščico na fotografiji usmerila v njihovo pogumno Tori. 

Skupno število žrtev uničujočih ponedeljkovih potresov v Turčiji in Siriji je že preseglo 25.000. V Turčiji je po zadnjih podatkih umrlo 21.848 ljudi, v Siriji je po doslej znanih podatkih življenje v potresu izgubilo 3553 ljudi. Reševalna ekipa, katere del je tudi Tori, vključno z ostalimi psi reševalci in njihovimi vodniki, se nas zares dotakne. Katka je v zapisu dodala: "Včasi pozabim, iz kako neverjetnega legla je Kali."

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol