T. R. K. | 21. 5. 2024, 13:26

Na območju Mangarta 53-letni Avstrijec izginil v neznano, našli le njegovo ...

Fotografija je simbolična.

Borut Živulović/Bobo

Policisti izvajajo aktivnosti, da bi pogrešanega našli. 

Danes, 21. maja, okoli 10. ure so bili policisti obveščeni, da na območju Mangarta od včerajšnjega dopoldneva pogrešajo 53-letnega državljana Avstrije. Po prvih podatkih se je slednji z osebnim avtomobilom znamke VW Sharan odpravil po državni turistični cesti Strmec – Mangartsko sedlo na območje Mangarta.

Takoj po prejemu obvestila so policisti PP Bovec začeli izvajati aktivnosti, da bi pogrešanega našli. Policisti PP Bovec so njegovo vozilo so našli pred zadnjim tunelom pred Mangartskim sedlom. Bovškim policistom in gorskim policistom PU Nova Gorica so se pri današnjem iskanju pogrešanega avstrijskega državljana na območju Mangarta v izjemno zahtevnih oziroma neugodnih vremenskih razmerah (dež,megla, slaba vidljivost...) pridružili tudi gorski reševalci GRS Bovec. Prav tako je bil aktiviran helikopter Letalske policijske enote. Pogrešani v tem trenutku še ni bil najden.

žiga živulovič/bobo

Vse, ki bi o pogrešanem avstrijskem državljanu imeli kakršnekoli informacije oziroma bi ga opazili, zaprošamo, da o tem nemudoma obvestijo policiste najbližje policijske postaje oz. pokličejo na znano interventno številko Policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200.

Novo na Metroplay: Nuška Drašček povsem iskreno o tem, da ni od nekdaj želela biti pevka | Po mojem okusu