J. B. | 8. 2. 2023, 06:00

Manj kot 10 kilometrov iz središča Ljubljane lahko uživate v ... teku na smučeh! (in to povsem brezplačno)

Mestna občina Ljubljana

Ste iz Ljubljane, pa ne veste, kam bi med počitnicami odpeljali svojega otroka? Če obožujete zimske športe, je to novica, ki je nikakor ne smete spregledati.

Mestna občina Ljubljana je nizke temperature, ki so zajele vso državo, izkoristila za to, da je v Stanežičah uredila čisto pravo progo za tek na smučeh. Manj kot 10 kilometrov od strogega središča slovenske prestolnice lahko uživate na približno 300 metrov dolgi krožni progi, ob tem pa je vse prej kot zanemarljivo, da vam za uporabo ne bo treba plačati niti centa.

Na voljo tudi izposoja opreme

"Od 6. februarja ste ponovno vabljeni na tek na smučeh. Temperature v zadnjih dneh smo izkoristili za pripravo tehničnega snega in urejanje krajšega kroga (približno 300 metrov), ki je zdaj na voljo za uporabo. V prihodnjih dneh bomo z dodatnim zasneževanjem še naprej urejali debelino snežne odeje, da bi zagotovili čim boljšo progo," so sporočili iz zavoda Šport Ljubljana, ki v prestolnici skrbi za športne objekte ter športne površine, in dodali: "Uporaba proge za tek na smučeh je do preklica brezplačna."

Šport Ljubljana

Prav tako velja dodati, da se bo v Stanežičah že v četrtek začel brezplačni tečaj teka na smučeh. Če vas ob tem skrbi, da boste morali za nakup opreme zapraviti goro denarja, nikar: na voljo je tudi izposoja opreme tako za otroke kot tudi odrasle.

Iz zavoda Šport Ljubljana so hkrati sporočili, da so v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in s ŠD Prežganje tekaško progo prav tako uredili v Velikem Trebeljevem, kjer je obiskovalcem na voljo tudi sankališče.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord