A. B. | 5. 4. 2023, 17:40

Proizvajalec iz okolice Maribora, ki dokazuje, da potrebujemo le kanček inovativnosti: zakuhali so nekaj povsem novega

Facebook/Ledinek

Podjetje ima svoje prostore po vsem svetu, vključno s Severno Ameriko, Evropo in Azijo. Zagotovo ste zanje že slišali.

Švedska je znana po svojem inovativnem gospodarstvu, ki ga poganja uspeh domačih podjetij kot so IKEA, Volvo in Ericsson. Ta podjetja so skupaj s številnimi drugimi znana po vsem svetu. Kljub temu pa tudi ta potrebujejo zunanjo pomoč za delovanje.

Södra je vodilni proizvajalec celuloze in žaganega lesa na Švedskem. Potrebovali so rešitev, ki bi jim pomagala optimizirati proizvodne procese, hkrati pa zmanjšati količino odpadkov in povečati učinkovitost.

Za uresničitev svojih ciljev se je Södra obrnila na slovensko podjetje Ledinek.

Koordinatorka projekta Johanna Ask iz podjetja Södra je razložila, da so si Švedi želeli ponudnika celovite storitve, ki bi bil odgovoren za celoten projekt.

Ledinek: vse se da 

Z izkušnjami na področju projektiranja in izdelave strojev za predelavo lesa je bil Ledinek izbran za celovitega dobavitelja  za vse sisteme potrebne v proizvodni liniji CLT, ki zagotavlja koheziven in poenostavljen proces. S tem strateškim partnerstvom je Södra želela postaviti nov standard v CLT industriji in še bolj utrditi svoj položaj v trajnostni gozdarski praksi.

Facebook/Ledinek

Strokovnjaki podjetja Ledinek so po posvetu z ekipo Södre predlagali rešitev, ki je vključevala vgradnjo najsodobnejšega žagarskega sistema, z napredno tehnologijo avtomatizacije in robotike ter natančnim rezanjem in obdelavo lesa. To omogoča zmanjševanje količine odpadkov, ki nastanejo med proizvodnim procesom. Sistem vključuje tudi pametne tehnologije, ki spremljajo in nadzorujejo proizvodni proces.

Ena ključnih lastnosti Ledinekove rešitve za Södro je integracija najnovejše programske in strojne tehnologije.

Ta vključuje napredne senzorje, ki lahko zaznajo in se prilagodijo spremembam v lesu, ki ga stroj obdeluje, kot tudi prefinjene algoritme, ki optimizirajo postopek rezanja in obdelave.

Podpora zaposlenim

Ledinek je poskrbel za usposabljanje in podporo Södrinih zaposlenih. Delavci v švedskem podjetju so opremljeni za delovanje in vzdrževanje novega sistema. To vključuje usposabljanje na kraju in stalno tehnično podporo ter vzdrževalne storitve. Södra je s tem uspela optimizirati svoje proizvodne procese. 

Njihova ekipa strokovnjakov tesno sodeluje s strankami, z željo, da bi razumeli poslovne cilje in razvili rešitve, ki so prilagojene njihovim posebnim zahtevam. 

Ledinek ima svoje prostore po vsem svetu vključno s Severno Ameriko, Evropo in Azijo. 

Slovensko podjetje je s svojo pionirsko potjo pokazalo, da je mogoče prodreti na svetovne trge in pritegniti stranke z vseh koncev sveta. Ledinek je zgled moči inovacij, kakovosti in storitev. Njihova partnerstva z industrijskimi velikani, kot je Södra, dokazujejo sposobnost podjetja.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol