17. 3. 2023, 09:33 | Vir: STA

Martin Golob in njegova knjižna uspešnica: v 100 dneh že šesti ponatis

Aleksandra Saša Prelesnik

Od vsakega izvoda sta dva evra namenjena dobrodelnosti. V sodelovanju s Slovensko karitas je bilo skupaj zbranih že 24.000 evrov, ki so jih namenili šestim družinam v stiski, v teku pa je tudi že zbiranje za sedmo družino.

Knjiga Na spletni prižnici, ki je novembra izšla pri založbi Družina, je knjiga o veri, bogu in življenju duhovnika Martina Goloba. Njegova pričevanja je v knjigo zapisal novinar Lojze Grčman, do zdaj pa je bilo prodanih več kot 13.000 izvodov. Knjiga ima tudi dobrodelno noto, saj so del sredstev od prodaje namenili družinam v stiski.

Po Grčmanovih besedah knjiga predstavlja pomemben prispevek v družbi, saj sta z Martinom Golobom prek njegovih misli in spodbud, prepleta njegove osebne, duhovniške zgodbe in tudi življenjskih izkušenj uspela ubesediti njegovo srčnost in toplino do ljudi.

Aleksandra Saša Prelesnik

Knjiga je po mnenju mladega duhovnika Goloba, ki je priljubljen tudi na družbenih omrežjih, v družbi zelo lepo sprejeta, kar pripisuje tudi dejstvu, da ne prinaša konflikta, predvsem pa ker daje globlji razmislek o življenju. Osebno mu je najbolj pri srcu del, ko opisuje spomine svojega otroštva in govori o svoji domači družini. "Ker sem imel lepo mladost, mi je o tem tudi najbolje govoriti," je dejal.

Kot je poudaril, knjiga lahko predstavlja tudi uteho, ko se posameznik znajde v stiski, saj v njej lahko najde kakšno spodbudo za naprej. Prek nje pa lahko vsak tudi z malo drugačne strani spozna delovanje cerkve in življenje duhovnika. "Želim si, da bi svet spoznal, da smo duhovniki ljudje, ki družbi želimo dobro, in da ni vse o nas tako slabo," je dejal.

Aleksandra Saša Prelesnik

Od prve izdaje knjige so prodali že 13.500 izvodov. Od vsakega izvoda sta dva evra namenjena tudi dobrodelnosti. V sodelovanju s Slovensko karitas je bilo skupaj zbranih že 24.000 evrov, ki so jih namenili šestim družinam v stiski, v teku pa je tudi že zbiranje za sedmo družino.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol