N. V. | 18. 1. 2024, 09:56

Ljubljana je dobila dva nova McDonalds'sa: lokacija je nenavadna, cene pa - pozor - višje!

McDonald's

Z McDonald'sa so nam poskušali pojasniti, kaj bo pri teh restavracijah tako posebnega, da bodo tako zvišali cene.

Na ljubljanski južni obvoznici – na počivališču Barje – lahko opazimo dve novi McDonald's restavraciji. Barje sever so odprli 9. januarja 2024, kmalu pa sledi odprtje še druge restavracije Barje Jug.

Restavraciji sta del prenovljenih Petrolovih bencinskih servisov na teh postajališčih. V Sloveniji imamo do zdaj zgolj eno tovrstno McDonald’s restavracijo, in to je na obvoznici v Mariboru. "S poslovanjem restavracije na AC Petrol v Mariboru smo zadovoljni, verjamemo, da bo enako tudi v Ljubljani," razlagajo, da sta novi prodajni mesti z razlogom umeščeni ob eno od najbolj prometnih cest v Sloveniji. V poletnih mesecih se po ljubljanski južni obvoznici vedno vije dolga kolona avtomobilov. Tako je tudi logično, da so želeli biti prisotni na obeh straneh avtoceste.

V tujini je tovrstni koncept – več ponudnikov prehrane na enem mestu – že utečena praksa, v Sloveniji pa bosta prodajni mesti McDonald’s Barje Sever in Jug prvi dve takšni. Restavracija Barje Jug bo identična, kot je Barje Sever. 

Višje cene

Opazimo lahko, da so cene določenih proizvodov na avtocestnem počivališču Barje nekoliko višje kot drugod. Z McDonald'sa so za Metropolitan prikimali in dejali, da lahko višje cene pričakujemo tudi v restavraciji Barje Jug: "To izhaja predvsem iz razloga višjih operativnih stroškov poslovanja na takšni lokaciji, vendar so spremembe minimalne." Cene so nekoliko dvignili zgolj določenim izdelkom, medtem ko so cene izdelkov iz kategorij krompirčka, pijač, sladic, sladoledov, ponudbe Happy Meala, doplačilo za Menuje in akcijo Super sreda ostale nespremenjene.

Novosti v novih restavracijah na južni obvoznici

Glede na lokacijo ob Petrolu, ki že zdaj velja za izredno obiskano, želijo skozi vse leto privabiti in zadovoljiti želje različnih gostov (domačih in tujih) ter jim ponudili ambient in udobje tako imenovanega food courta, kot ga poznamo iz trgovskih centrov, razlagajo z McDonald'sa. Obe restavraciji sta zato zgrajeni po najsodobnejših standardih restavracij McDonald's, ponudbo pa bodo popestrili tudi z McCafé in McDrive, ki prvi v Sloveniji ponuja najnovejše digitalne rešitve z digitalnimi zasloni.

Restavracija McDonald’s Barje Sever, ki je že odprta, ponuja nov, 322 kvadratnih metrov velik prostor. V notranjosti in na terasi je na voljo kar 207 sedišč.

Naročanje je možno na štirih samostoječih dvostranskih kioskih. Skupaj je tako na voljo osem zaslonov za naročanje. Naročilo je možno tudi na blagajni in preko Delivery partnerjev.

Poleg prepoznavne ponudbe hrane, najsodobnejše notranje opreme, brezplačnega dostopa do Wi – Fi omrežja in novih tehnologij za naročanje in priprave hrane je gostom v prijetnem ambientu na voljo tudi McCafe ponudba s pestro izbiro izvrstnih slaščic in kav. Na McDrive lahko gostje naročilo oddajo in prevzamejo kar iz avtomobila ter nadaljujejo svojo pot.

Kaj menite vi, potrebujemo na ljubljanski južni obvoznici kar dva McDonald'sa?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol