Uredništvo | 26. 1. 2024, 19:01

Mercator pika bo odslej delovala drugače: preverite, kako se bodo spremenili prihranki in kdaj jih bo treba koristiti

Srdjan Živulovič/Bobo

Pri najboljšem sosedu so po več kot dveh desetletjih delovanja njihovega bonitetnega sistema napovedali spremembe.

Mercator s februarjem po kar 25 letih uvaja spremembo bonitetnega sistema kartice Pika, kar bi lahko nekatere zveste uporabnike tudi presenetilo. Po novem bo namreč obdobje zbiranja in unovčevanja pik krajše, s tem pa se spreminja tudi vrednost prihranka glede na število pik, ki jih uporabniki zberejo v določenem obdobju.

Uredništvo

Namesto vsake pol leta, kot je veljalo do zdaj, bodo kupci od februarja pike zbirali in unovčevali vsake tri mesece. "S 1. 2. 2024 vstopamo v prenovljeni sistem nagrajevanja imetnikov Mercatorjeve Pika kartice, pripravljen v skladu s svetovnimi trendi in glede na najnovejše raziskave Mercatorjevih kupcev," so novost pojasnili na Mercatorjevi spletni strani.

Krajše obdobje, manjši prihranki

Za uporabnike Mecatorjevega bonitetnega sistema bodo tako po novem pomebna štiri trimesečna obdobja. Prvo bo trajalo od 1. februarja do 30. aprila, drugo od 1. maja do 31. julija, tretje od 1. avgusta do 31. oktobra in četrto od 1. novembra do 31. januarja.

Pri Mercatorju so za Forbes pojasnili, da prenova sistema temelji na raziskavah imetnikov kartice Pika. Kupci naj bi si namreč želeli hitreje unovčevati ugodnosti. Lestvica prihrankov bo po novem imela dva razreda. Kupci, ki bodo v posameznem obdobju zbrali 600 pik, bodo prihranili 20 evrov, tisti, ki bodo zbrali 1800 pik, pa bodo prihranili 100 evrov.

Žiga Živulovič jr./Bobo

En evro še vedno ena pika

Do zdaj so uporabniki lahko bonitete unovčili že pri 250 zbranih pikah in prihranili pet evrov. Če so jih zbrali 1250, so prihranili 50 evrov, z zbranimi 3500 pikami pa jim je pripadalo 210 evrov prihranka. Kupci bodo po novem imeli tudi možnost pridobivanja dodatnih pik z Mercatorjevo mobilno aplikacijo. Pripravljajo namreč "mesečne izzive v izbranih prodajalnah," dodatne pike pa bo mogoče pridobiti ob določenem številu nakupov ali vrednosti nakupa.

Pravilo bonitetnega sistema, ki pravi, da je en plačan evro enak eni Mercatorjevi piki, medtem ostaja nespremenjeno. V Sloveniji je sicer po podatkih Mercatorja aktivnih več kot 700.000 pika kartic, še navaja Forbes.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol