A. B. | 14. 2. 2023, 06:36

Meta Hrovat ob pretresljivih fotografijah poškodovanega obraza spregovorila o skoraj usodnem padcu

Žiga Živulović jr./BOBO/Instagram/Meta Hrovat/fotomontaža

Turna smuka se je sprevrgla v nočno moro. Zaradi hudega padca si je močno poškodovala obraz. Nekdanja slovenska smučarka je priznala, da jo je dogodek postavil na trdna tla. 

Meta Hrovat je v sredini januarja na turni smuki pri smustu z Male Ponce hudo padla in z glavo trčila v skalo. Po takratnih navedbah kranjskih policistov je bila primerno opremljena, smučala pa je s skupino, ki ji je nudila tudi prvo pomoč. V bolnišnico so jo odpeljali gorški reševalci, njihova akcija je bila izjemno zahtevna, saj je omenjen spust nevaren in hkrati leži na nepredvidljivih snežnih razmerah. 

Po poročanju različnih virov naj bi bile njene poškodbe hude, tokrat pa je o skoraj usodnem padcu spregovorila tudi sama in z javnostjo delila boleče fotografije. 

Žiga Živulovič jr./Bobo

Vsak trenutek se ti lahko življenje obrne na glavo

Štiriindvajsetletna Hrovatova, dvakratna svetovna mladinska prvakinja v slalomu in dobitnica brona na olimpijskih igrah mladih leta 2016, se je v svetovnem pokalu štirikrat uvrstila na stopničke, štirikrat je bila tretja na veleslalomskih tekmah. A tudi najboljšim se dogajajo grozljivi dogodki.

Po grozljivi nesreči se je tokrat prvič oglasila na družbenih omrežjih in prvič spregovorila o dogodki, ki jo je močno zaznamoval. "Trenutki, vsak trenutek se ti lahko življenje obrne na glavo, lahko pa te trdno postavi na noge," je zapisala v objavi in pripomnila, da se trenutno počuti hvaležno, da lahko od dogodka nadaljuje le z "eno ogromno izkušnjo več, nekaj brazgotinami na obrazu in malenkost krivim noskom". Vsem, ki so ji v času od nesreče nudili pomoč in podporo, se je ob tem tudi zahvalila. O težki preizkušnji in okrevanju so zgovorne tudi fotografije, ki jih je prvič po usodnem padcu delila z javnostjo. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meta Hrovat (@metaahrovat)

Lansko leto končala kariero 

Danes nekdanja slovenska alpska smučarka je oktobra lani uradno potrdila, da končuje tekmovalno pot. "To ni žalostno slovo, stara sem 24 let, v življenju me čaka še marsikaj zanimivega," je pojasnila svojo odločitev.

"Končujem profesionalno kariero. Za to sem se odločila, ker po tekmi in padcu v Lenzerheideju nisem več našla pravih občutkov. Psihofizično se nisem več počutila zmožna dosegati vrhunske rezultate in občutiti občutke, ki so mi prinašali veselje na snegu," je povedala lastnica štirih uvrstitev na zmagovalni oder v svetovnem pokalu. "Če sem poštena do sebe, želim delati stvari 100-odstotno, občutek imam, da v smučanju tega nisem več zmožna narediti, zato sem se odločila, da končam kariero," je povedala, a opozorila, da ne želi trditi, da gre za dokončno slovo, saj je še mlada.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Meta Hrovat (@metaahrovat)

Nadaljnjih življenjskih izzivov po koncu kariere profesionalne športnice še ni želela razkriti. "Želim si vzeti nekaj časa zase, končno prihaja čas, ko ne bom novinarjem odgovarjala o svojih ciljih," je povedala. Seveda ima smučanje še naprej rada in bo še smučala rekreativno. Pripomnila je, da je o tem razmišljala že dolgo: "Ne zdi se mi nenadna odločitev, moja družina me pri tem podpira, me razume," je takrat povedala. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol