4. 6. 2022, 08:05

Meteorološka napoved: kako močno nas mora skrbeti, da neurje in toča na vrata potrkata že ta konec tedna?

Vreme 24/7
Meteorološka napoved: kako močno nas mora skrbeti, da neurje in toča na vrata potrkata že ta konec tedna? (foto: Vreme 24/7)

Vremenske napovedi za Slovenijo ostajajo nehvaležne, kar je za nas potrdil tudi meteorolog Blaž Šter. Preverite, kakšno vreme lahko pričakujemo. 

Blaž Šter, meteorolog na vremenski agenciji Arso, nam je zaupal, da nam vikend ne bo namenil toplega vremena, a se bo to v začetku naslednjega tedna nekoliko stabiliziralo. 

"Napovedi so nehvaležne. Marsikje po Sloveniji lahko pričakujemo nalive in močan veter," pojasnjuje. 

Lahko čez vikend pričakujemo točo? 

"Pritekal bo toplejši zrak. To pomeni, da če je toplejši tlak nad tlemi, to onemogoča razvoj nevihtnih oblakov."

Do nedelje nas tako ne rabi skrbeti, saj do takrat ne rabimo pričakovati večjih neviht. Le možne krajše dežne plohe. Kljub temu Šter opozori: "Nevihte se lahko glede na radarske slike sicer razvijejo ob meji z Avstrijo, a zagotovo ne v takem obsegu in moči, kot se je to dogajalo pred vikendom." 

"Vedeti moramo, da ni nujno, da vsaka nevihta prinese tudi točno. Prinese lahko tudi močne sunke vetra in nalive." 

Kakšno vreme lahko pričakujemo v začetku tedna? 

V noči na ponedeljek Šter napoveduje prihod hladne fronte, ki lahko prinese posamezne močnejše plohe, a se njihov nastanek predvideva šele v nočnem času. 

Vreme 24/7

"V prihodnjem tednu vreme ne bo dolgčasno. Dogajalo se bo veliko, vsaj do sredine tedna bo vreme nevihtno, šele kasneje se bo vreme nekoliko stabiliziralo," še dodaja. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.