R.S. | 23. 10. 2022, 21:02 | Vir: STA

Miha Kordiš bo očitno končal na zadnjem mestu: kako je poraz komentirala Levica?

Žiga Živulović jr./Bobo

Kandidatu Levice za predsednika republike prvi delni izidi volitev pričakovano ne kažejo preboja v drugi krog. 

Miha Kordiš je v prvih odzivih po zaprtju volišč dejal, da je bil eden izmed njegovih ciljev predsedniškemu mestu vrniti težo, ki mu pripada. Ocenil je, da je bila kampanja pred njegovim vstopom dolgočasna in oropana vsebine.

Kordiš je v izjavi dejal, da so se v Levici v to kampanjo podali, da pokažejo mesto predsednika republike kot "mesto, s katerega se je treba postaviti in voditi za solidarno prihodnost, da damo glas ljudem, ki glasu v naši družbi nimajo, torej delavci in delavke". "Mislim, da smo to v tej kampanji tudi uspešno storili," je ocenil.

Bobo

"V Levici smo šli v to kampanjo skupaj, skupaj smo jo odpeljali in skupaj bomo tudi nadaljevali," pa je odgovoril na vprašanje, kaj konkretno bo rezultat na predsedniških volitvah pomenil za njegov položaj v stranki.

Odziv Luke Mesca

Tudi koordinator Levice Luka Mesec je ocenil, da bi bila kampanja pred tokratnimi predsedniškimi volitvami brez njihovega kandidata "bistveno bolj dolgočasna".

"Absolutno je bil Miha Kordiš kandidat, ki je v kampanjo vnesel ne samo svežino, ampak tudi teme, ki prepogosto niso slišane v slovenski politiki - podnebne spremembe, stanovanja za mlade. Bil je glas preslišanih in mislim, da je na ta način zelo lepo in dostojno predstavljal bistvena sporočila Levice in bil, kot smo napovedali, prijetno presenečenje teh volitev," je dejal Mesec.

Bo pa treba bo Meščevih besedah na vseh omenjenih temah treba še veliko delati v vladnih vrstah, da jih tudi v politični agendi potisnejo naprej. "Ampak dobro je že to, da se o njih govori," je dodal. 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord