J. B. | 23. 10. 2022, 20:32

Milan Brglez poraza na predsedniških volitvah ne dojema kot nezaupnico vladni koaliciji

Bobo

Kljub močni strankarski podpori kandidat Gibanja Svoboda in stranke SD ni prejel dovolj glasov za preboj v drugi krog.

Čeprav se je evropski poslanec Milan Brglez na predsedniške volitve podal kot skupni kandidat Gibanja Svoboda in stranke Socialni demokrati, je ob naznanitvi neuradnih rezultatov v njegovem štabu na Kersnikovi zavladala tišina. Brglez je zaostal tako za Anžetom Logarjem kot tudi za Natašo Pirc Musar, prejel je premalo glasov, da bi se prebil v drugi krog volitev.

Poraza še ni želel priznati

Kljub temu Brglez poraza okrog 20. ure še ni želel priznati, za POP TV je dejal, da je "treba počakati, da bo preštetih malo več glasov". Pred kamero RTV Slovenija je dodal, da je ne glede na vse še naprej optimističen, zahvalil se je tudi vsem tistim, ki so glasovali zanj. Tem je sporočil, da jih s svojim nadaljnjim političnim udejstvovanjem ne bo razočaral in da bo še naprej stal za svojimi idejami.

Projekt se bo nadaljeval

Na vprašanje, ali je več kot očitno izgubljen boj za predsedniški stolček tudi nezaupnica vladni koaliciji, glede na to, da sta ga podprla tako Gibanje svoboda kot tudi stranka SD, je Brglez odgovoril: "Ne, to ni nezaupnica vladi. To so predsedniške in ne parlamentarne volitve. Projekt Gibanja svoboda in stranke SD se bo nadaljeval in bo še kako vplival na politiko v Sloveniji."

Novo na Metroplay: Kako se dobro ločiti? | N1 podkast s Suzano Lovec