N. V. | 19. 9. 2022, 15:38

Minister Mesec opravil test na droge. Le kaj je pokazal ...

Bobo
Minister Mesec opravil test na droge. Le kaj je pokazal ... (foto: Bobo)

Imamo videoposnetek! Poglejte, kakšen je bil izraz na njegovem obrazu, ko mu je novinarka pred nos pomolila test. Kljub temu je izziv sprejel ...

Poslanec SDS Žan Mahnič je ministra za delo Luko Mesca pozval k testiranju na prepovedane droge, saj se je na seji parlamentarnega odbora vedel zelo živčno. Grizel je nohte, deloval nervozen in na sejo prišel neobrit. Mahnič je rezultat svojega testa objavil na Twitterju in Mesca pozval, naj enako stori tudi on.

Test za droge

Ker se Mesec na poziv ni odzval, ga je novinarka Reporterja Katarina Keček pozvala, naj se testira in mu po intervjuju v roke dala test.

"Jaz se ne drogiram. Če me kdo vpraša, ali sem kdaj kadil travo, ne morem odgovoriti negativno, ker bi se zlagal. Ampak jaz se zavedam teže javne funkcije in jo opravljam z vso resnostjo," dodal je, da čeprav nima česa skrivati, računov Mahniču ne bo polagal.

Sprejel izziv

Je pa očitno svojo "nedolžnost" želel dokazati javnosti. Minister je sprejel izziv in z negativnim testom pokazal, da nima ničesar skrivati. 

Test je pokazal negativno vsebnost kokaina, metamfetamina, trave, metadona in opiatov.

Osebni arhiv

Pojasnilo k fotografiji: medtem ko smo pri koronavirusu upali, da se črtica (ob kontrolni) ne bo pojavila, saj je to pomenilo, da ste pozitivni, si je pri takšnem testu na droge želite.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.