N. V. | 13. 9. 2022, 16:03

Vemo, ali je Luka Mesec na stroške davkoplačevalcev poležaval na plaži

Profimedia/Bobo/fotomontaža
Vemo, ali je Luka Mesec na stroške davkoplačevalcev poležaval na plaži (foto: Profimedia/Bobo/fotomontaža)

Zanimalo nas je, kdo je plačal to letovanje in koliko časa je Mesec dejansko preživel na konferenci. Za odgovor smo se obrnili na kabinet ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Luko Mesca so konec avgusta večkrat opazili na plaži hrvaškega otoka. Tam je sicer bil službeno. Izvedeli smo, koliko časa je dejansko opravljal službene obveznosti in kdo je plačal to letovanje. Za odgovor smo se obrnili na kabinet ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

Kdo je plačal potovanje?

Minister je bil na konferenco vabljen v funkciji ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, na njej pa je sodeloval kot govorec.

Ker je Mesec na konferenco bil vabljen v službeni funkciji, je ministrstvo plačalo prevoz. Ob tem na ministrstvu poudarjajo: "Plačali smo izključno prevoz do trajekta in nazaj." 

Ostale stroške je financiral minister sam, ali pa so jih pokrili organizatorji, so za Metropolitan pojasnili iz kabineta ministra.

Kljub temu pa je očitno, da je imel na delovnih počitnicah kar nekaj prostega časa, saj so ga večkrat opazili na plaži, ko se je sproščal.

Kje je dejansko bil? Na konferenci ali na plaži?

V okviru konference je imel Mesec tri nastope, bil pa je prisoten tudi na ostalih dogodkih, na ministrstvu potrjujejo, da je šlo res za delovni dopust in ne zgolj za "uživancijo". Razprave v katerih je sodeloval na konferenci so se ukvarjale s področji socialno pravičnega zelenega prehoda, ekonomske demokracije in prihodnosti socialne države.

S kabineta ministrstva pa priznajo, da vedo, da so se med odmori udeleženci družili tudi neformalno. Takrat so najbrž skočili tudi na plažo in zaplavali v morju. 

Spomnimo ...

Ministra za delo Luko Mesca so konec avgusta večkrat opazili na plaži hrvaškega otoka Vis, smo poročali. Na hrvaškem otoku je bil službeno: udeležil se je konference Zelena akademija. Konferenca je potekala med 27. in 31. avgustom. 

Navsezadnje pa je ob delu je potrebna tudi sprostitev, zato ministru ni za zamerit, da je po službenih obveznostih kdaj skočil v morje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.