J. Z. | 21. 7. 2022, 10:20

Ste opazili? Luka Mesec pred kamerami presenetil s svojim videzom

Bobo

Zaradi visokih temperatur se marsikdo odloči za lahkotnejša oblačila. Tako se je oblekel tudi minister iz vrste Levice, ki je marsikoga presenetil. Vam je všeč?

Minister za delo družino in socialne zadeve Luka Mesec je na novinarski konferenci presenetil s precej sproščenim videzom, ki ga v slovenski politiki nismo vajeni. 

Neobrit, z daljšimi in (na videz) mokrimi lasmi, odpeto srajco in zavihanimi rokavi je predstavil draginjske dodatke. 

Twitter/Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve

Mladi politik sicer velja za urejenega, a včasih rad preseneti z neobičajnimi barvnimi kombinacijami. Po prevzemu vodenja ministrstva pa se je, kot smo opazili, pogosteje odločil za bolj klasično izbiro z belo srajco in črnim suknjičem.

Nekateri pravijo, da jih po slogu oblačenja spominja kar na kanadskega premierja Justina Trudeauja.

Profimedia

Vlada za prilagoditev kodeksov oblačenja

Vlada Republike Slovenije je sicer nedavno sprejela ukrepe, ki določajo, kako hladno je lahko v državni upravi, tudi na ministrstvih.

Med njimi je ukrep, ki določa, da organi državne uprave zagotovijo, da se v stavbah in njihovih prostorih, ki imajo vgrajen klimatski sistem, prostori ne hladijo na nižjo temperaturo zraka, kot je 25 stopinj Celzija.

Da pa ne bi bilo zaposlenim prevroče, se lahko, kot je določila vlada Roberta Goloba, temu ustrezno prilagodijo pravila in kodeksi oblačenja. 

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.