N. V. | 12. 9. 2022, 11:05

Luko Mesca med službeno dolžnostjo zasačili na plaži na Visu

Profimedia/fotomontaža

Konec avgusta so našega ministra za delo večkrat opazili na hrvaškem otoku. Je tam počel vse prej kot tisto, kar bi moral?

Ministra za delo Luko Mesca so konec avgusta večkrat opazili na plaži hrvaškega otoka Vis, poroča Siol. Preverili so, ali je bil tam na dopustu ali je tja morebiti odpotoval službeno.

"Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec se je udeležil Zelene akademije. S strokovnjaki in kolegi iz regije so se pogovarjali o različnih tematikah od zelenega prehoda do ekonomske demokracije. Na konferenci je med drugim predstavil koncept ekonomske demokracije, ki tudi pri nas, sodeč po nekaterih javnih odzivih politikov in širše javnosti, še vedno ni najbolje razumljen in poznan," so jim pojasnili na ministrstvu za delo.

Profimedia

Dodali so: "Zelena akademija poteka vsaki dve leti. V okviru konference je kot govorec minister sodeloval na treh panelih. V soboto so razpravljali o zelenih politikah v Evropi in na področju Balkana. Govorec je bil tudi na ponedeljkovem panelu, kjer so razpravljali o ekonomski demokraciji in samoorganiziranju. Zadnji dan pa je predstavil ameriški model ESOP. Gre za model notranjega lastništva v podjetjih, ki ga bomo v kratkem v obliki zakona predlagali tudi v Sloveniji. V okviru konference so prosti čas seveda izkoristili tudi za bolj neformalno druženje z udeleženci."

Minister Mesec je sicer dopust na otoku preživljal med 25. in 28. julijem. Konferenca je potekala med 27. in 31. avgustom. Na konferenci je torej sodeloval kot govorec minister in se najverjetneje na plaži sproščal po končanih službenih obveznostih. Toda ne v času uradnega dopusta.

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ