1. 9. 2022, 15:04 | Vir: STA

Množične odpovedi letov na ljubljanskem letališču. Kaj se dogaja?

Nebojša Tejić/STA

Odpovedani so petkovi leti v oziroma iz Frankfurta. To na letališču in med potniki povzroča veliko zmedo.

Zaradi napovedane petkove stavke pilotov nemške letalske družbe Lufthansa je prišlo do odpovedi letov tudi na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana.

Kateri leti so odpovedali?

Odpovedani so petkovi leti v oziroma iz Frankfurta, medtem ko so prihodi in odhodi iz Münchna zaenkrat še predvideni, so potrdili pri upravljavcu Aerodroma Ljubljana, družbi Fraport Slovenija.

Odpovedana sta petkov jutranji in popoldanski let v Frankfurt ter popoldanski in večerni let s frankfurtskega na ljubljansko letališče.

Zadnji let z Brnika proti Frankfurtu je tako predviden za danes, ob 14.30, naslednji pa za soboto ob 7.05. Zadnje letalo iz Frankfurta bo v Slovenijo prispelo danes okoli 22. ure, naslednje pa v soboto okoli 10.15.

Stavka bo vplivala na nadaljnji vozni red tudi v naslednjih dneh

Kot so pojasnili na Fraportu Slovenija, ne izključujejo možnosti, da bi zaradi nastale situacije prišlo do sprememb pri sobotnih letih.

Profimedia

Informacij o odpovedi letov v oziroma iz Münchna pri Fraportu Sloveniji zaenkrat še nimajo. Za petek sta tako še naprej predvidena po en prihod in odhod v bavarsko prestolnico.

Podrobnih ocen o tem, koliko potnikov bo zaradi odpovedi letov prizadetih, pri Fraportu trenutno še nimajo.

Zakaj stavkajo?

Piloti družbe Lufthansa bodo v petek stavkali, potem ko so pogajanja o plačah propadla, je sporočil njihov sindikat Cockpit.

Vodstvo letalskega prevoznika odločitev za stavko obžaluje, kot so sporočili, so zaradi stavke odpovedali 800 petkovih letov, kar bo prizadelo okoli 130.000 potnikov.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.