15. 11. 2022, 18:30 | Vir: STA

V Slovenj Gradcu sta moška v kombi vabila učenca in mu ponujala čokolado

Fotografija je simbolična.

Profimedia

Dečka sta nagovarjala pred osnovno šolo. V teku je policijska preiskava.

Policisti so v ponedeljek ob 14.30 dobili obvestilo, da sta pred II. Osnovno šolo v Slovenj Gradcu moška iz modrega kombija nagovorila učenca in mu ponudila čokolado. Otrok se na vabilo ni odzval, odšel je mimo in o tem obvestil starše.

Policijska preiskava

Policija je o dogodku takoj začela zbirati obvestila: po doslej zbranih podatkih sta starejša moška bila v modrem kombiju, najverjetneje znamke Mercedes vito starejše izvedbe, ki je imel tuje registrske številke. 

Na policiji zagotavljajo, da se v vseh takšnih primerih takoj ustrezno odzovejo, zberejo prve informacije in zadevo spremljajo predvsem v smeri identifikacije neznancev in ugotavljanja namena. "Tako je tudi v tem primeru," so navedli na policijski upravi.

Po navedbah Mestne občine Slovenj Gradec na njihovi spletni strani, bodo policisti v prihodnjih dneh poostrili nadzor v okolici vseh osnovnih šol v občini, tam bodo tudi občinski redarji.

Pogovor z otroki o ravnanju v podobnih primerih

Staršem svetujejo, da naj se z otroki pogovarjajo o podobnih situacijah in naj jih opozorijo, da naj ne vstopajo v tuja vozila, ne prejemajo daril od neznanih oseb in naj ne sledijo neznanim osebam ne glede na obljube.

Otrokom naj pojasnijo tudi, da naj si poskušajo v takšnih primerih zapomniti čim več podrobnosti o vozilu in osebah in naj pristopijo do najbližje odrasle osebe ter povedo, kaj se jim je zgodilo. O zadevi naj obvestijo starše in policiste.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord