N. V. | 28. 8. 2023, 16:01

Nepridipravi so v Mostah pri Komendi kradli gasilcem: bliža se huda ura – brez ukradene zaščitne opreme bo strašno

Facebook/PGD Moste

Tatu pozivajo, da nemudoma vrne, kar je ukradel.

V Mostah pri Komendi je neznanec izpred gasilskega doma ukradel protipoplavne vreče, ki so jih gasilci pripravili za varovanje javnih stavb. Gasilci so protipoplavne vreče polnili celo jutro, po končani celonočni intervenciji, vse, da bi zaščitili krajane pred napovedanimi neurji

Sedaj bodo morali vse skupaj ponoviti. "Ko se bomo danes zopet zbrali v malo večjem številu, bomo morali spet napolniti 300 ali 400 vreč," je za N1 povedal Roman Koncilija, namestnik poveljnika Prostovoljnega gasilskega društva Moste. Ko reke začnejo poplavljati, namreč časa za to ni, je dodal. 

Povedal je, da so vreče imeli spravljene za gasilskim domom, da ne bi bile preveč vabljive, pa so jih pokrili s ponjavo. A to očitno ni zaustavilo nepridiprava. Gasilci ga pozivajo, naj protipoplavne vreče nemudoma vrne.

Pri gasilskem domu Prostovoljnega gasilskega društva Moste je sicer občanom na voljo pesek za polnjenje protipoplavnih vreč. Prazne vreče lahko dobijo po predhodnem telefonskem dogovoru, napolniti pa si jih morajo sami.

Bliža se huda ura

Bliža se namreč huda ura. Zajele nas bodo močnejše padavine. Iz več obalnih mest poročajo že o poplavah, padla je debela toča, najmočnejši nalivi pa šele prihajajo.

Padavine se bodo od zahoda razširile proti osrednji Sloveniji, kjer bodo popoldne možne tudi močnejše nevihte. Padavine bodo po pričakovanjih padle v razmeroma kratkem času, kar lahko povzroči hitro naraščanje hudourniških vodotokov in manjših rek ter proženje zemeljskih plazov.

Ranljiva so predvsem območja, ki so jih poplave prizadele že v začetku avgusta. Ekstremno deževje lahko prizadene Zgornjo in Srednjo Soško dolino ter Breginjski kot, smo poročali.

Agencija Republike Slovenije za okolje je zaradi črnih napovedi za severni del države izdala najvišje, rdeče opozorilo. Pripravite se najhuje, predvsem pa spremljajte radarsko sliko padavin. Tako boste lahko spremljali smer potovanja padavin in morebitne spremljajoče nevihte:

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol