J. Z. | 20. 9. 2022, 20:45

Bodite previdni! Na delu znova prodajalci, ki skušajo starejšim prodati zelo drage vitaminske dodatke

Facebook/Valentina Kelenc

Akviziterji, ki na domu obiskujejo upokojence, jih kaj hitro prepričajo v nakup izdelkov, ki jih pravzaprav ne potrebujejo. Zaplete pa se, ko želijo vrniti.

Na Facebooku se hitro širi objava uporabnice, ki opozarja, da je spet na pohodu podjetje, ki "išče starejše ljudi", da jih prepriča v nakup poškodovanih paketov prehranskih dopolnil v vrednosti 830 evrov. Ko pa želijo vrniti te pakete, jim podjetje Vitalius, kot navaja, odgovori, da to ni mogoče zaradi poškodovanih etiket. 

"Dajte povedat svojim mamam, očetom, dedkom, babicam.... Naj ne nasedajo na takšne ponudbe, naj že po telefonu zavrnejo vsak obisk, ko vas ni doma, naj ne spustijo v hišo nikogar, ki karkoli prodaja. Samo tako se bo to izkoriščanje starostnikov enkrat končalo," je opozorila. 

Kot je razvidno iz njene objave na Facebooku, je želela nakupljene dodatke vrniti, a so ji v začetku septembra iz podjetja odgovorili, da so imele tri doze pretrgan zaščitni pečat, ob vračilu pa morajo biti izdelki nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži, saj bi v nasprotnem primeru potrošnik moral odgovarjati za škodo, ki jo s tem povzroči podjetju 

Primer že obravnavali inšpektorji 

To ni prvič, da so se pojavila opozorila o taki prodaji. Kot je že pred leti poročal Večer, se je že leta 2020 oglasilo več bralcev, katerih starši so bili podobno zaslepljeni z nakupom prehranskega dopolnila. Akviziterji naj bi jim rekli, da naj tega ne povedo "ta mladim". S primerom so bili že seznanjeni tudi na zdravstvenem inšpektoratu, a očitno to spornih praks prodajanja dragih dodatkov najbolj ranljivim skupinam, ki se bojijo za svoje zdravje, ni preprečilo

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord