N. V. | 14. 9. 2022, 06:00

Fotopub krasi nov grafit '8. marec': kdo stoji za tem napisom in ali je povezan z Inštitutom?

Uredništvo

Za zdaj še neznani storilci so se ponovno znesli nad pročeljem vhoda v zloglasni Fotopub na Tivolski cesti v Ljubljani. Ker nekdo več kot očitno cilja na Inštitut 8. marec, smo pojasnila iskali tudi pri njih.

Pred kratkim so neznanci iz besede Fotopub nad vrati vhoda v poslovni objekt to spremenili v besedo "Obup", slab teden za tem pa lahko opazimo, da so steklo pročelja stavbe obarvali v rožnato-črne zapise: "Niti ena več!", "Ubijate ljubezen" in "Nasilje izvajajo nasilneži".

Eden izmed napisov je nekoliko drugačen od drugih, saj je v zeleni barvi. Glasi se "8. marec".

Fotopub je pod vodstvom Dušana Smodeja v sklopu kulturno-umetniške dejavnosti deloval več let. Spomnimo, pred kratkim se je na Instagramu oblikovala skupina Proti nasilju Dušana Smodeja, kjer lahko še zmeraj preberemo več anonimnih pričanj o spolnem nasilju, ki naj bi ga ta izvajal, zaradi česar poteka kriminalistična preiskava.

Uredništvo

Grafit očitno cilja na Inštitut 8. marec, zato smo se po pojasnila, ali karkoli vedo o tem grafitu, obrnili na njih. Odgovorov do objave članka še nismo prejeli, njihove odgovore zato še čakamo.