15. 8. 2022, 15:04 | Vir: STA

Ne odpravljajte se na pot, če ni nujno: dolge čakalne dobe in večkilometrski zastoj pred Karavankami

Bobo
Ne odpravljajte se na pot, če ni nujno: dolge čakalne dobe in večkilometrski zastoj pred Karavankami (foto: Bobo)

Ob skorajšnjem koncu podaljšanega prazničnega vikenda se podaljšujejo tudi zastoji na slovenskih cestah. Na nekaterih mejnih prehodih vozniki čakajo tudi po več ur, najslabše pa so razmere v smeri Avstrije. 

 
Praznični ponedeljek zaznamuje veliko prometa na cestah. Za vstop v Slovenijo na mejnem prehodu Gruškovje je treba po podatkih prometno informacijskega centra čakati od ene do dveh ur, za izstop pa do pol ure.

Na mejnem prehodu Sečovlje je medtem gneča večja za izstop iz države. Treba je čakati od ene do dveh ur, za vstop pa do ene ure.

Na mejnem prehodu Dragonja je tako za vstop kot izstop treba čakati do ene ure. Na Jelšanah je treba za vstop čakati do pol ure, za izstop pa do ene ure.

Bobo

Čakalne dobe za vstop so še na mejnem prehodu Starod v bližini mejnega prehoda Jelšane (do pol ure), na prehodu Sočerga pri Buzetu je treba za izstop čakati do pol ure, v belokranjski Vinici pa je do pol ure treba čakati za vstop v državo.

Dolg zastoj na gorenjski avtocesti

Na gorenjski avtocesti je pred predorom Karavanke proti Avstriji nastal tri kilometre dolg zastoj.

Na prometno informacijskem centru za Kranjsko Goro priporočajo izvoz Jesenice vzhod, Lipce. Zastoj je tudi na regionalni cesti pred Hrušico.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.