15. 8. 2022, 12:30 | Vir: STA

Se nam obeta prometni kolaps? V teku številni projekti, napovedana še prenova pomembe prometnice

Bobo

Promet v prestolnici je pogosto ohromljen zaradi mnogih prenov cestišč, v kratkem pa prihaja še ena, ki bo najbrž še podaljšala zastoje v prometnih konicah. Pripravite se, da bo pot v službo lahko precej zamudna. 

Mestna občina Ljubljana in Dars sta ta teden objavila javno naročilo za prenovo nadvoza Dunajske ceste nad severno ljubljansko obvoznico.

Ponudbe čakata do 31. avgusta, s ponudniki, ki bodo izpolnjevali pogoje, bodo sledila pogajanja o ceni. Ljubljanski župan Zoran Janković začetek del napoveduje septembra.


izbrani izvajalec zamenjal dilatacije na cestišču in pločniku oziroma kolesarski stezi, zamenjati asfalt po celotni površini nadvoza
Bobo

Okvirna vrednost projekta ni znana, cena bo opredeljena v postopku javnega naročila. Na Darsu so za STA pojasnil, da je v projektantski oceni predvideno, da bo ljubljanska občina obnovo nadvoza financirala v višini približno 55 odstotkov, upravljalec avtocest in hitrih cest pa približno 45 odstotkov.

Kje vse potekajo dela?

Občina in Dars na tak način sodelujeta tudi pri 1,35 milijona evrov vredni obnovi nadvoza na Podutiški cesti čez obvoznico med priključkoma Ljubljana Šiška in Ljubljana Podutik, ki se ravno v teh dneh zaključuje.

Bobo

Na Darsu pravijo, da ljubljanska občina začetek del na nadvozu Dunajske ceste čez obvoznico načrtuje v tem letu, župan Janković pa je ta teden na novinarski konferenci optimistično ocenil, da bodo dela stekla septembra.

Izbrani izvajalec naj bi imel za njihovo izvedbo pol leta, pri čemer je veliko odvisno od vremenskih razmer.

Jeseni lahko tako vozniki ob drugih projektih, ki trenutno potekajo ali so načrtovani na območju prestolnice - v teku je na primer velik projekt prenove dela severne obvoznice in priključka obvoznice na Leskovškovo cesto na območju BTC, še letos je pričakovati tudi začetek prenove priključka Ljubljana Zahod na južno obvoznico ter dela Tržaške ceste, tudi na tem območju v prometnih konicah pričakujejo daljše zastoje.

Spremljajte Metropolitan na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.