A. B. | 20. 3. 2023, 07:52

Na pravo pomlad bo treba še nekoliko počakati: martinčkali se boste lahko le en dan v tem tednu (preverite, kateri)

Profimedia

Vreme nas bo kljub oblačnosti v začetku tedna prijetno presenetilo. 

Vremenoslovci napovedujejo, da nas v prihajajočem tednu vreme ne bo presenetilo. "Razlog je v zahodnem zračnem toku, ki je veliko lažje napovedljiv kot višinska jedra hladnega zraka, ki nastajajo, ko prevladuje nad Severno Evropo visok zračni tlak," za Ciklon.si napoveduje vremenoslovec Gregor Skok

Napoveduje, da nas bo ta teden presenetil z mnogimi vremenskimi preobrati, na tople sončne žarke bomo morali še nekoliko počakati. "Še največ sonca bo v sredo, ko bomo pod območjem visokega zračnega pritiska," razlaga. 

Nekoliko višje temperature 

Ponedeljek in torek bosta še nekoliko meglena in brez sonca. V ponedeljek bo pretežno oblačno z manjšimi krajevnimi padavinami, proti večeru se bo večinoma zjasnilo, najvišje temperature bodo med 11 in 16 stopinjami Celzija, v torek bo deloma sončno z občasno spremenljivo oblačnostjo, najvišje temperature bodo med 13 in 19 stopinjami Celzija.

V sredo bo po nižinah spet zapihal jugozahodni veter, zato bo pomladno toplo, s temperaturami okoli 20 stopinj Celzija.

V četrtek bo na vzhodu večinoma sončno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno, v zahodnih hribovitih krajih bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 10 stopinj Celzija, drugod med 15 in 20 stopinjami Celzija. 

Profimedia

V petek bo na vzhodu deloma sončno, drugod pretežno oblačno, ponekod bodo občasno manjše krajevne padavine. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, najvišje temperature bodo na severozahodu okoli 10 stopinj Celzija, drugod med 15 in 20 stopinjami Celzija.

"V začetku aprila še ne bo prave pomladi, kajti s pomikom azorskega grebena proti Grenlandiji bi lahko videli vdor hladnejšega zraka s severa proti Sredozemlju," zaključuje vremenoslovec. 

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol